Bo tylko tyle zostaje, je郵i wk豉damy serce w to co przyrz康zamy. Gotujmy razem - smacznie, szybko, zdrowo, kolorowo ...

Wpisy z tagiem: helio

poniedzia貫k, 09 maja 2016

Jeszcze przed Wielkanoc zosta豉m zaproszona przez firm Helio do udzia逝 w konkursie skierowanym do bloger闚 kulinarnych. Ku mojej wielkiej rado軼i znalaz豉m si w gronie 7 zwyci瞛c闚. 

Wspania豉 nagroda od Helio

M鎩 ma造 pomocnik pomaga w rozpakowywaniu nagrody ;)


Ka盥y zwyci瞛ca otrzyma zestaw wspania造ch nagr鏚:

  • produkty HELIO - 10 smako造k闚 sk豉daj帷ych si na lini bakalii bez konserwant闚 HELIO Natura
  • powerbank, dzi瘯i kt鏎emu mog na豉dowa sw鎩 telefon
  • ksi捫k cenionej dietetyczki - dr n. med. Anny Lewitt "Dieta garstkowa"

Ju nied逝go na blogu postaram si z Wami podzieli kr鏒k recenzj tej ksi捫ki i przepisami, kt鏎e z niej przygotowa豉m. A tak瞠 innymi smacznymi propozycjami, w kt鏎ych wykorzysta豉m otrzymane produkty. Cz窷 oczywi軼ie zjedli鄉y od razu od tak ;) No c騜... pistacje, popcorn (i to bez soli) - takim smako造kom ci篹ko si oprze.

Wspania豉 nagroda od Helio.


Jeszcze raz dzi瘯uj firmie Helio za tak wspania貫 nagrody


鈔oda, 06 kwietnia 2016

Wczoraj upiek豉m pyszny sernik z rodzynkami i czekoladow polew z migda這wymi p豉tkami specjalnie dla mojego du瞠go 豉sucha. M鎩 m捫 uwielbia serniki. M鏬豚y je je嗆 chyba w niesko鎍zono嗆. Zreszt w naszej rodzinie ka盥y za nimi przepada ;) M捫 musia wyjecha na delegacj dlatego, aby sprawi mu przyjemno嗆 upiek豉m mu ten pyszny sernik. By bardzo (!) zadowolony i ... zajada si nim z wielkim apetytem :) Polecam Wam, to proste, ale niezwykle pyszne ciasto. Warto zrobi sobie czasem taki w豉郾ie serniczek.

Pyszny sernik z rodzynkami i czekoladow polew z migda這wymi p豉tkami

Sk豉dniki: (na tortownice o wym 24 cm)

* g瘰ty (nie wodnisty) ser wiaderkowy typowo do sernik闚 lub twaro瞠k kanapkowo-sernikowy, kt鏎y ma r闚nie odpowiedni konsystencj

Przygotowanie:

Rodzynki siekamy na mniejsze kawa趾i, przek豉damy do miseczki. Obsypujemy je zwyk陰 m彗, mieszamy aby dok豉dnie si obtoczy造.

Do jednej miski wbijamy bia趾a, do drugiej 鄴速ka.

Bia趾a ubijamy na sztywno z ma陰 szczypt soli.

Do 鄴速ek dodajemy mi瘯kie mas這 i cukier. Ca這嗆 miksujemy, a do uzyskania puszystej masy. Nast瘼nie dodajemy powoli nasz ser, ci庵le miksuj帷.

Nie przestajemy miksowa. Dodajemy m彗 ziemniaczan, nast瘼nie obtoczone w m帷e rodzynki.

Na koniec (zmniejszaj帷 obroty miksera na minimalne) dodajemy ubit pian z bia貫k. Miksujemy delikatnie tylko do po陰czenie sk豉dnik闚.

Mas przelewamy do wysmarowanej t逝szczem i dok豉dnie obsypanej kasz mann tortownicy (24 cm). Ciasto wk豉damy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na 鈔odkowy poziom. Sernik pieczemy oko這 45 minut.

Po tym czasie zostawiamy nasz sernik jeszcze chwil w uchylonym piekarniku. Nast瘼nie odstawiamy do przestygni璚ia.

Gdy sernik ca趾owicie ostygnie zdejmujemy obr璚z i zdobimy wierzch ciasta. Polecam pola go pyszn mleczn polew i obsypa migda這wymi p豉tkami.

Sernik wstawiamy do lod闚ki, tam uzyska po膨dan (zwart) konsystencj.

Sernik z rodzynkami i czekoladow polew z migda這wymi p豉tkami

Smacznego

poniedzia貫k, 28 marca 2016

W drugi dzie 鈍i徠 jad odwiedzi rodzin. Chc帷 im zrobi przyjemno嗆 w niedziel upiek豉m pyszne ciasto z zatapian mas makow. Mam nadziej, 瞠 "makowe" 豉suchy b璠 szcz窷liwe ;) Wam r闚nie serdecznie polecam ten przepis. Ciasto jest delikatne, dobrze nadziane mas makow i szybkie w wykonaniu. Nic tylko piec :D

Ciasto z zatapian mas makow. Pyszne ciasto z makiem.

Pyszne, puszyste ciasto i du瘸 ilo嗆 masy makowej - polecam :)

Ciasto z zatapian mas makow

Sk豉dniki: (polecana forma - kwadratowa tortownica 24x24)

  • 200 g margaryny
  • 1 puszka masy makowej Helio
  • 200 g drobnego cukru
  • 170 g m彗i pszennej
  • 30 g m彗i ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • 8 g cukru wanilinowego
  • 11/2 造瞠czki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Do miski przek豉damy 200 g mi瘯kiej margaryny, dodajemy drobny cukier, cukier waniliowy i wbijamy 3 jajka. Ca這嗆 dok豉dnie miksujemy.

Nast瘼nie stopniowo dosypujemy obie m彗i z proszkiem do pieczenia, ci庵le miksuj帷.

Ciasto wyk豉damy 造磬 do wysmarowanej margaryn i obsypanej kasz mann tortownicy. Ciasto nie pokryje ca貫j formy, nale篡 je wyk豉da w odst瘼ach. W puste miejsca wk豉damy mas makow. Reszt masy wyk豉damy na wierzch, ale w taki spos鏏 aby zostawi widoczne miejsca z ciastem. Ciasto podczas pieczenia znacznie ro郾ie zakrywaj帷 prawie ca趾owicie mas makow - st康 moja nazwa ciasta "Ciasto z zatapian mas makow".

Ciasto z zatapian mas makow - przygotowanie

Ciasto pieczemy oko這 45 minut w w nagrzanym do 210 stopni piekarniku na 鈔odkowym poziomie.

Po wystudzeniu ciasto wyjmujemy z formy. Ciasto mo積a dowolnie udekorowa.

Ciasto z zatapian mas makow. Pyszne ciasto z makiem od Helio

Ciasto z zatapian mas makow Helio

Smacznego

* przepis pochodzi z zeszytu z przepisami mojej mamy

pi徠ek, 25 marca 2016

Dzi mam dla Was jeszcze jeden pyszny, szybki i s這dki przepis. A 瞠by tego by這 ma這, to jest on jeszcze w uroczym, typowo 鈍i徠ecznym kszta販ie. Zapraszam Was do spr鏏owania (i pieczenia) nakrapianych jajeczek. Takie urocze babeczki s idealne do zabrania w 鈍i徠eczne odwiedziny. Ja moje wieczorem nios do kole瘸nki, kt鏎a w豉郾ie wr鏂i豉 na 安i皻a Wielkanocne zza granicy. Babeczki mo積a udekorowa polew lub cukrem pudrem, a nawet lukrem. Ale 瞠by軼ie mogli zobaczy ich nakrapiany charakter postanowi豉 tego nie robi. Smakuj dobrze zar闚no same, jak i z kleksem bitej 鄉ietany. My郵, 瞠 kole瘸nka wybierze t drug opcj podania ;)

Nakrapiane jajeczka (babeczki). Idealne ciasto do 鈍i徠ecznych odwiedzin.

Nakrapiane jajeczka (babeczki). Nadziane rodzynkami i czekoladowymi p豉tkami.

Sk豉dniki: (na 2 foremki w kszta販ie jajka 126-88-30 lub ma陰 keks闚k)

  • 1 szklanka m彗i + 1/3 造磬i do obtoczenia rodzynek
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko klasy L
  • 1 造瞠czka proszku do pieczenia
  • 3 造磬i oleju
  • 3 造磬i drobnego cukru
  • 1/2 造磬i budyniu waniliowego (proszek)
  • ma豉 gar嗆 rodzynek kr鏊owej Helio*
  • 2 造磬i p豉tk闚 czekoladowych**
  • opcjonalnie na wierzch polewa mleczna Helio

* po posiekaniu wychodzi oko這 1 1/2-2 造磬i rodzynek

** opcjonalnie mo積a doda drobno posiekan czekolad lub groszki czekoladowe

Przygotowanie:

Rodzynki siekamy, nast瘼nie obtaczamy w m帷e (oko這 1/3 造磬i).

Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i ca這嗆 mieszamy. Nast瘼nie dodajemy olej, zn闚 mieszamy do po陰czenia sk豉dnik闚.

Kolejno dodajemy m彗 z proszkiem do pieczenia, 1/2 造磬i budyniu i cukier, ca這嗆 dok豉dnie mieszamy do po陰czenia sk豉dnik闚 i uzyskania jednolitej masy.

Do masy dodajemy p豉tki czekoladowe, mieszamy. Na koniec wsypujemy obtoczone w m帷e rodzynki, lekko mieszamy.

Mas wylewamy do dw鏂h foremek w kszta販ie jajka.

Babeczki wk豉damy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (na 鈔odkowy poziom). Pieczemy do tzw. suchego patyczka oko這 20-25 minut. Je郵i u篡wamy innej formy (np. ma貫j keks闚ki) czas pieczenia mo瞠 by d逝窺zy.

Babeczki podajemy same, oblane polew, obsypane cukrem pudrem lub w towarzystwie kleksa bitej 鄉ietany.

Je郵i przygotujemy babeczki w papierowej formie mo積a je zabra ze sob w 鈍i徠eczne odwiedziny. Wystarczy je np. przewi您a kokard i b璠 znakomitym prezentem.

Nakrapiane jajeczka (babeczki). Idealne na Wielkanoc

* Formy jajka, kt鏎e wykorzysta豉m mo瞠cie naby w sklepie PapilArt

Smacznego

* przepis i pomys w豉sny




鈔oda, 23 marca 2016

Uwielbiam ma貫 s這dkie wypieki. Najlepiej mi i moim bliskich smakuj w wersjach kokosowych, orzechowych lub po prostu waniliowych. Wczoraj postanowi豉m po陰czy nasze ulubione smaki i zrobi szybkie ciasteczka kokosowe orzeszki (bez m彗i). Jedn porcj pocz瘰towa豉m kole瘸nki, a drug blaszk zrobi豉m dla bliskich. Obie porcje znik造 r闚nie szybko. Polecam Wam te ma貫 s這dko軼i na co dzie, jak i na zbli瘸j帷e si 鈍i皻a. Kilka sk豉dnik闚, a ile s這dkiej przyjemno軼i ;)

Ciasteczka kokosowe orzeszki

Ciasteczka kokosowe orzeszki. Z orzechami w這skimi od Helio.

Sk豉dniki: (na 1 blaszk ciasteczek)

Przygotowanie:

W garnuszku z grubszym dnem rozpuszczamy na ma造m ogniu mas這.

Szklank orzech闚 w這skich wrzucamy do misy blendera z no瘸mi i dok豉dnie rozdrabniamy. W ten spos鏏 powinni鄉y uzyska oko這 4/5 szklanki drobnych orzech闚.

Do roztopionego ciep貫go mas豉 wsypujemy rozdrobnione orzechy w這skie i szklank wi鏎k闚 kokosowych. Ca這嗆 mieszamy 造磬 do po陰czenia sk豉dnik闚.

W misce ubijamy dok豉dnie 2 du瞠 bia趾a jaj z ma陰 szczypt soli. Do piany z bia貫k dosypujemy stopniowo cukier z 造磬 budyniu miksuj帷 na najmniejszych obrotach.

Zawarto嗆 miski przek豉damy do garnuszka z orzechowo-kokosow mas i ca這嗆 dok豉dnie mieszamy.

Z masy formujemy w d這niach ciastka - kulki wielko軼i orzecha w這skiego. Najlepiej, gdy d這nie co jaki czas oblejemy zimn wod, co u豉twi nam proces formowania ciastek. Ciasteczka uk豉damy (w odst瘼ach) na wy這穎nej papierem do pieczenia blasze lekko je rozp豉szczaj帷.

Blaszk z ciasteczkami wk豉damy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 鈔odkowy poziom.

Ciastka pieczemy oko這 20 minut (brzegi i wierzch si lekko rumieni). Blaszk wyci庵amy z piekarnika i zostawiamy do ca趾owitego wystudzenia ciastek. Dopiero, gdy ostygn nabieraj odpowiedniej konsystencji, aby mo積a je by這 zdj望 z blachy.

Ciasteczka mo積a przechowywa w zamkni皻ym metalowym pojemniku.

Ciasteczka kokosowe orzeszki. Szybkie i pyszne.

Smacznego

niedziela, 20 marca 2016

安i皻a Wielkanocne ju za kilka dni. Dlatego ju dzi dziel si z Wami przepisem na pyszne i szybkie ma貫 mazurki orzechowe. Ich przygotowanie nie zajmie Wam du穎 czasu, dzi瘯i czemu b璠ziecie mogli go po鈍i璚i w pe軟i na rodzinne 鈍i皻owanie. Spr鏏ujcie.

Szybkie mazurki orzechowe

Takie mazurki nadaj si idealnie na 安i皻a, jak i do codziennej kawy. Polecam wszystkim wielbicielom orzechowych s這dko軼i.

Ma貫 orzechowe mazurki

Sk豉dniki: (na 6 ma造ch mazurk闚 10 cm)

  • 1 1/2 szklanki m彗i pszennej
  • 1 1/3 造瞠czki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 鄴速ka
  • 2 造磬i mas豉
  • ma豉 szczypta soli
  • 2 czubate 造瞠czki g瘰tej 鄉ietany 18%
  • oko這 9 造瞠k masy orzechowej z kawa趾ami orzech闚 od Helio
  • oko這 10 造瞠czek p豉tk闚 migda這wych od Helio
  • posypka czekoladowa (u mnie p豉tki czekoladowe)
  • dodatkowo - mas這 i kasza manna do opr鏀zenia foremek

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy m彗, dodajemy mas這, 2 鄴速ka, cukier, proszek do pieczenia i ma陰 szczypt soli. Ca這嗆 szybko miksujemy do uzyskania kruszonki. Nast瘼nie dodajemy 2 czubate 造瞠czki g瘰tej 鄉ietany 18% i zagniatamy ciasto r瘯o. Z ciasta powinny鄉y uformowa kul.

Foremki (u mnie 10 cm z wyci庵anym dnem) smarujemy mas貫m i obsypujemy kasz mann.

Ka盥 foremk wylepiamy ciastem. Odrywamy fragmenty i ugniatamy palcami, aby dok豉dnie wylepi foremk na grubo嗆 oko這 2 mm (lub mniej). Ciasto podczas pieczenia ro郾ie wype軟iaj帷 dok豉dnie ca貫 foremki.

Foremki z ciastem wk豉damy na 鈔odkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy oko這 25 minut (z這te ciasto).

Foremki wyci庵amy i zostawiamy do wystudzenia.

Ma貫 mazurki - przygotowanie

Ch這dne ciasto wyci庵amy z foremek.

Mas orzechow lekko podgrzewamy, aby u豉twi sobie jej nak豉danie. Przyk豉dowy i szybki spos鏏 podgrzania: mas przek豉damy do 瘸roodpornej miseczki i podgrzewamy 30 sekund w mikrofal闚ce. Masa ma by mi瘯ka, ale nie mocno p造nna.

Ciasto smarujemy z wierzchu mas (oko這 1-11/3 造磬i). Na koniec ka盥y ma造 mazurek ozdabiamy wok馧 p豉tkami migda這wymi oraz czekoladow posypk (np. p豉tkami czekoladowymi).

Podajemy.

Szybkie ma貫 mazurki orzechowe

Smacznego

* przepis i pomys w豉sny

sobota, 12 marca 2016

Dzi zapraszam Was na rozkosznie orzechowe s這dko軼i. Na weekend wraz z moj c鏎eczk upiek造鄉y wspania貫, wilgotne babeczki nadziane mas orzechow. Zach璚am Was do spr鏏owania. Po prostu rozkosz dla podniebienia. Takie babeczki mo瞠cie r闚nie przygotowa na wielkanocny st馧, nie sprawi Wam k這pot闚, a zachwyc ka盥ego orzechowego 豉sucha.

Babeczki orzechowa rozkosz. Ma貫 wilgotne babeczki z orzechowym nadzieniem.

Babeczki orzechowa rozkosz. Ma貫 wilgotne babeczki z orzechowym nadzieniem (Helio)

Sk豉dniki: (na 12 sztuk)

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy m彗 pszenn, cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Ca這嗆 mieszamy drewnian 造磬.

Do drugiej miski wlewamy mleko, wbijamy jajko i dok豉dnie mieszamy do po陰czenia sk豉dnik闚. Nast瘼nie dodajemy olej, zn闚 mieszamy.

Do miski z suchymi sk豉dnikami przelewamy mokre. Ca這嗆 mieszamy do po陰czenia sk豉dnik闚.

Form na muffinki wyk豉damy papilotkami. Do ka盥ej papilotki nak豉damy po 1 造盧e ciasta kakaowego. Nast瘼nie nak豉damy czubat 造瞠czk masy orzechowej z kawa趾ami orzech闚, ca這嗆 przykrywamy ciastem kakaowym (oko這 3/4 造磬i).

Blaszk z babeczkami przek豉damy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 鈔odkowy poziom. Babeczki pieczemy oko這 20 minut.

Babeczki wyci庵amy z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Nast瘼nie opr鏀zamy je cukrem pudrem i na wierzch ka盥ej uk豉damy kawa貫k 逝skanego orzecha w這skiego. Podajemy.

Babeczki orzechowa rozkosz. Podane w papilotkach od PapilArt

Moje babeczki upiek豉m i poda豉m w uroczych papilotkach od PapilArt.

Smacznego

* przepis i pomys w豉sny

Przepis dodaj do wsp鏊nej, wirtualnej zabawy bloger闚 - "Ciasto na niedziel". Tym razem wszyscy dzielimy si z Wami swoimi pomys豉mi na "安i徠eczne wypieki". Wraz ze mn w zabawie bra造 udzia znakomite blogerki: Joanna G., Joanna D., Aneta P., Bo瞠na M., Joanna S., Dorota O., Ma貪orzata K., Dorota K.

czwartek, 10 marca 2016

Uwielbiam przygotowywa ma貫 s這dko軼i. Jednak nie zawsze do tego potrzebny jest mi piekarnik. Dzi mam dla Was pyszny, chrupki i orzechowy deser. Takie zbo穎we tartaletki z nadzieniem orzechowym mo瞠cie przygotowa do ulubionej popo逝dniowej kawy lub herbaty, na spotkanie ze znajomymi, a nawet na zbli瘸j帷e si 安i皻a Wielkanocne. Z takich ma造ch s這dko軼i na pewno ucieszy si ka盥y, a Wam ich przygotowanie nie sprawi problemu. Spr鏏ujcie.

Zbo穎we tartaletki z nadzieniem orzechowym. Pyszne tartaletki bez pieczenia.

Zbo穎we tartaletki z nadzieniem orzechowym od Helio

Sk豉dniki: (na 3 tartaletki)

* np. BelVita (8 sztuk) lub podobne

Przygotowanie:

Do misy blendera z no瘸mi przek豉damy wszystkie ciasteczka. Dok豉dnie je rozdrabniamy (na kszta速 drobnej kruszonki).

W garnuszku z grubszym dnem rozpuszczamy 100 g margaryny.

Do garnuszka z margaryn przesypujemy rozdrobnione ciasteczka i ca這嗆 dok豉dnie mieszamy do po陰czenia sk豉dnik闚.

Mas przek豉damy do foremek (u mnie z wyjmowanym dnem, co u豉twia p騧niejsze wyj璚ie tartaletek), lekko ugniataj帷 je 造瞠czk.

Tartaletki odstawiamy do przestudzenia, a nast瘼nie przek豉damy do lod闚ki na minimum 2 godziny.

Foremki z ciastem wyjmujemy z lod闚ki, gdy masa odpowiednio zg瘰tnieje tworz帷 nam kruch zbo穎w babeczk.

Na wierzch ka盥ej tartaletki (na 鈔odek) wyk豉damy i rozsmarowujemy 造瞠czk mas orzechow z kawa趾ami orzech闚 (oko這 2 czubate 造瞠czki na jedn tarlaletk). Nast瘼nie wok馧 masy uk豉damy lekko pokruszone p豉tki migda這we.

Tak przygotowane tartlatetki mo瞠my poda w foremkach i do jedzenia wykorzysta 造瞠czki lub wyj望 je z foremek.

Zbo穎we tartaletki z nadzieniem orzechowym.

Smacznego

czwartek, 03 marca 2016

Uwielbiam piec nadziane bakaliami ciasta. Dzi mam dla Was przepis na waniliowy keks z 簑rawin i pomara鎍zow sk鏎k. Ciasto jest proste w wykonaniu i pyszne. Idealnie si sprawdzi zar闚no do codziennej kawy lub herbaty, jak i na 鈍i徠eczny st馧. Spr鏏ujcie.

Waniliowy keks z 簑rawin i pomara鎍zow sk鏎k

Waniliowy keks z 簑rawin i pomara鎍zow sk鏎k

Sk豉dniki:

  • 100 g margaryny
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 造磬a budyniu waniliowego (proszek)
  • 1/4 szklanki mleka + 1 造磬a
  • 2 szklanki m彗i
  • 1 造瞠czka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Ponadto:

Do opr鏀zenia:

  • cukier puder

Przygotowanie:

W miseczce mieszamy suszon 簑rawin ze sk鏎k pomara鎍zow. Ca這嗆 obtaczamy w m帷e (mieszamy 造磬).

Mieszanka do ciasta - Helio

Do wi瘯szej miski wbijamy 5 鄴速ek, do mniejszej bia趾a.

Bia趾a ubijamy na sztywno ze szczypt soli.

Do 鄴速ek dodajemy cukier i margaryn. Ca這嗆 dok豉dnie miksujemy. Nast瘼nie dolewamy mleko, dalej miksuj帷. Po czy powoli dosypujemy m彗 z proszkiem do pieczenia i budyniem.

Pod koniec dodajemy ubit pian z bia貫k, miksujemy na najmniejszych obrotach do po陰czenia. Nast瘼nie dodajemy mieszank 簑rawiny ze sk鏎k pomara鎍zow. ㄠczymy przy pomocy 造磬i z ciastem.

G瘰te ciasto przek豉damy do wysmarowanej t逝szczem i obsypanej m彗 ma貫j keks闚ki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 鈔odkowy poziom. W zale積o軼i od piekarnika ciasto piecze si oko這 55-60 minut (stan upieczenia nale篡 sprawdzi patyczkiem).

Po wyj璚iu z piekarnika zostawiamy do ostudzenia, a nast瘼nie wyjmujemy nasz keks z formy.

Podajemy opr鏀zony cukrem pudrem.

Waniliowy keks z 簑rawin i pomara鎍zow sk鏎k (od Helio)

Waniliowy keks z 簑rawin i pomara鎍zow sk鏎k (od Helio)

Smacznego

* przepis ze starego rodzinnego przepisu z moimi zmianami

安i徠eczne wypieki z Helio. Wsp馧praca.

Produkty Helio od lat goszcz w mojej kuchni i na moim stole. Dlatego tak ucieszy豉 mnie mo磧iwo嗆 przed鈍i徠ecznej wsp馧pracy. Dzi瘯i uprzejmo軼i zespo逝 Helio otrzyma豉m przesy趾 pe軟 znakomitych produkt闚:

  • masa makowa
  • masy kr闚kowe
  • masy orzechowe z kawa趾ami orzeszk闚 - nowo嗆, kt鏎a doskonale sprawdza si w wielu wypiekach. Unikalna receptura z orzechami ziemnymi, 鄉ietank i mlekiem
  • polewy i dekoracje do ciast
  • p豉tki migda這we
  • rodzynki kr鏊ewskie
  • orzechy ziemne i w這skie
  • 簑rawina suszona

W paczce znalaz豉m r闚nie pi瘯ny kalendarz z przepisami, kt鏎y b璠zie dla mnie dodatkow inspiracj.

Wsp馧praca z Helio.

Na blogu b璠zie pojawia si wiele pysznych i s這dkich przepis闚 z produktami Helio, kt鏎e sprawdz si zar闚no na co dzie, jak i na zbli瘸j帷e si 安i皻a Wielkanocne. Zagl康ajcie, wi璚 na blog!


A ju dzi zapraszam na pierwszy z nich:

Waniliowy keks z 簑rawin i pomara鎍zow sk鏎k

UWAGA!!! Zmiana adresu bloga. Zapraszam na NOW STRON

Codziennie nowa porcja smacznych inspiracji. Spotkajmy si pod nowym adresem http://slodkieokruszki.pl

Kontakt: matleen@gazeta.pl m.slodkieokruszki@gmail.com Nawi您anie wsp馧pracy

B璠zie mi niezmiernie mi這, je郵i zostawisz po sobie jaki 郵ad w postaci komentarza.

Prawa autorskie

Tre軼i i zdj璚ia zawarte na tym blogu s moj w豉sno軼i. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materia堯w w ca這軼i lub w cz窷ci bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, maj徠kowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.

Tu mnie znajdziecie:

blogi kulinarne

Tu mnie znajdziecie:

Katalog Smak闚 - Przepisy kulinarne na ka盥 okazj i wyszukiwarka przepis闚

Tu mnie znajdziecie:

rondel

Tu mnie znajdziecie:

Lista Blog闚 Kulinarnych

Tu mnie znajdziecie:

FlyB - Kulinaria

Tu mnie znajdziecie:

myTaste.pl

Tu mnie znajdziecie:

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...