Bo tylko tyle zostaje, je郵i wk豉damy serce w to co przyrz康zamy. Gotujmy razem - smacznie, szybko, zdrowo, kolorowo ...

Wpisy z tagiem: recenzja

鈔oda, 06 kwietnia 2016

Historia wewn皻rza. Recenzja

Trudno mi by這 uwierzy, 瞠 ksi捫ka opisuj帷a "nasze wn皻rze" mog豉 si sta 鈍iatowym bestselerem. A do momentu kiedy ta w豉郾ie pozycja trafi豉 w moje r璚e i zacz窸am czyta jej pierwsze strony...

"Historia wewn皻rzna" Giulii Enders, to pozycja dla wszystkich. Dla ka盥ego, kto pragnie dobrze si czu we w豉snym ciele, 篡 d逝go i szcz窷liwie. A kto nam w tym pomo瞠? Nasz ma造, niedoceniany sojusznik - nasze jelita. Ale pod warunkiem, 瞠 zechcemy o nie rozs康nie zadba. To niesamowite jak wiele od nich zale篡. Autorka 鈍iatowego bestsellera opowiada nam o tym w spos鏏 inteligentny, prosty i bardzo dowcipny. Giulia Enders prze豉muje tabu trawienia i dociera do nas z rzeteln wiedz. Tak napisan ksi捫k naprawd warto przeczyta, bo mo瞠 ona odkry wiele rzeczy i fakt闚 o kt鏎ych nie mieli鄉y poj璚ia, a kt鏎e wp造waj na nasze zdrowie.

To jedna z nielicznych publikacji poruszaj帷ych ten瞠 temat, kt鏎a nie odstrasza ani medycznym, zawi造m i niezrozumia造m dla zwyk貫go cz這wieka j瞛ykiem. Ani te nie obrzydza. Wr璚z przeciwnie. Ksi捫ka Giulii Enders ciekawi, 鄉ieszy i zach璚a do dalszego czytania.

Z ksi捫ki dowiesz si m.in. kt鏎e cukry s zdrowe i dlaczego, po co nam w豉軼iwie wyrostek robaczkowy (mnie to pytanie kiedy strasznie nurtowa這), dlaczego cz瘰to 郵inimy zranion miejsca np. na sk鏎ze r彗, dlaczego rankiem nasze oczy s tak opuchni皻e lub jak przechowywa oliw z oliwek, aby dzi瘯i swoim w豉軼iwo軼i wp造n窸a dobroczynnie na nasz organizm i zminimalizowa豉 ryzyko zachorowania na rak.

Jama ustna - rys z ksi捫ki Historia wewn皻rzna

A mo瞠 zainteresuje Ci opowie嗆 o... naszej jamie ustnej? Autorka obja郾ia dlaczego w nocy boli gard這, a w dzie ju nie. Co nam daje 簑cie gumy i czy na pewno jest dobre? No i po co nam w豉軼iwie te migda趾i? Gulia Enders w prosty i przyst瘼ny dla ka盥ego spos鏏 obja郾ia, to co inni nie potrafi wyt逝maczy od lat.

Dzi瘯i ksi捫ce "Historia wewn皻rzna" w dwa wieczory dowiedzia豉m si wi璚ej ni przez wi瘯szo嗆 swojego 篡cia, a do tego... u鄉iecha豉m si nie raz czytaj帷 kolejn stron.

Ksi捫k mo瞠cie naby w sklepie zdrowepodejscie.pl ze zni磬 10%

Kod rabatowy na ksi捫k

Zapraszam i zach璚am do odwiedzin w sklepie. Poza omawian ksi捫k mo瞠cie tam naby wiele innych produkt闚 skierowanych dla os鏏 dbaj帷ych o swoje zdrowie:

Logo - zdrowepodejscie.pl





wtorek, 05 kwietnia 2016

Czary-mary paluszkami, Wyd. Skrzat. Idealna zabawa dla dzieci.

Dzi kolejny raz na 豉mach bloga chcia豉bym Wam poleci bardzo fajn ksi捫k, kt鏎a umili Wam popo逝dniowe chwile z maluszkami. „Czary-mary paluszkami” autorstwa Doroty Krassowskiej, to pomys na tw鏎cze sp璠zenie czasu i dobr zabaw dla dzieci. Materia, podzielony zosta na cztery cz窷ci wed逝g stopnia trudno軼i. Ksi捫ka zawiera propozycje r騜nych obrazk闚, kt鏎e mo積a wykona, odbijaj帷 opuszki palc闚 albo fragmenty d這ni.

Czary-mary paluszkami, Wyd. Skrzat.

Nasze kochane pociechy mog przy pomocy w豉snych r帷zek wyczarowa biedronki, mr闚ki, ptaszki czy kolorowe motyle. Inspiracji i pomys堯w w ksi捫ce znajdziecie naprawd wiele. Mojej c鏎eczce w szczeg鏊no軼i przypad造 do gustu wr騜ki. No c騜... teraz taki czas, 瞠 magia j strasznie fascynuje ;)

Czary-mary paluszkami, Wyd. Skrzat.

A wi璚 pozw鏊cie swoim dzieciom zamieni paluszek w r騜d磬 i zosta niezwyk造m artystom.

"Czary-mary paluszkami" do nabycia tu (ksi捫k mo瞠cie obecnie kupi w promocyjnej cenie)
Autor: Dorota Krassowska
Ilustrator: Dorota Krassowska
Obj皻o嗆: 40 stron
Wydawnictwo: Skrzat



pi徠ek, 01 kwietnia 2016

Je郵i Wasze dziecko lubi kreatywne zabawy i ma od 3 do 7 lat, polecam Wam ksi捫k „Maluj palcami. Je” autorstwa Anny Horosin. Dzi瘯i uprzejmo軼i Wydawnictwa Skrzat moja c鏎eczka ju mog豉 stworzy swoje w豉sne obrazki przy u篡ciu w豉snych 豉pek, farb i pomys堯w z ksi捫ki. Ile by這 zabawy. No dobrze, mycia r闚nie ;)

Maluj palcami. Je. Wyd. Skrzat. Kreatywna zabawa dla dzieci.

Maluje palcami. Je. Wyd. Skrzat

Ksi捫ka "Maluje palcami. Je" zawiera zestaw pomys堯w na obrazki, kt鏎e dziecko mo瞠 wykona poprzez odbicie swoich d這ni na karce i maluj帷 paluszkami. Taka zabawa sprawia dzieciom nie tylko mn鏀two rado軼i, ale te uczy kilka po篡tecznych rzeczy, jak rozr騜niania poszczeg鏊nych paluszk闚 oraz cz窷ci d這ni, a tak瞠 rozr騜nianie kolor闚. Opr鏂z tego pozwoli doskonali umiej皻no嗆 odwzorowywania oraz doskonali sprawno嗆 manualn.

Maluje palcami. Je. Wyd. Skrzat

Maluje palcami. Je. Wyd. Skrzat

Ksi捫eczka pozwala nie tylko namalowa w豉snymi paluszkami zwierz徠ka np. 鄴逕ia i umie軼i je na przygotowanych kolorowych kartkach. Mo瞠cie r闚nie pobawi si ze swoimi pociechami ma造mi papierowymi pacynkami, w sam raz na palec.

Maluje palcami. Je. Wyd. Skrzat

Polecam ksi捫eczk "Maluj palcami. Je" - 鈍iat zabawy i nauki w jednym.

"Maluj palcami. Je" do nabycia tu (ksi捫k mo瞠cie obecnie kupi w promocyjnej cenie)
Autor: Anna Horosin
Ilustrator: Agnieszka Filipowska
Obj皻o嗆: 32 stron
Wydawnictwo: Skrzat



鈔oda, 30 marca 2016

Recenzja ksi捫eczki Figa na wakacjach

Tu przed snem, gdy ma貫 oczka ju zaczynaj si klei wprowadzam moje male雟twa w 鈍i徠 bajek. Dzi chcia豉bym Wam poleci kolejn ksi捫eczk Wyd. Skrzat "Figa na wakacjach". Ta urocza opowie嗆 autorstwa Barbary Wicher jest idealna dla dzieci, kt鏎e zaczynaj swoj przygod z czytaniem. Du瘸 czcionka, przejrzysty uk豉d i ciekawa historia opatrzona kolorowymi i zabawnymi obrazkami. Moje skarby jeszcze same nie umiej czyta, dlatego s逝chaj opowie軼i z ust mamy i podziwiaj kolorowe ilustracje. Ile zawsze jest komentarzy - mniejsze m闚i tylko "miauu miaaauu", a wi瘯sza c鏎eczka ju opowiada o kotce wymy郵aj帷 dodatkowo swoje historie w jakich tytu這wa Figa si znajduje.

Recenzja ksi捫eczki Figa na wakacjach

Recenzja ksi捫eczki Figa na wakacjach

O czym opowiada ta ksi捫eczka? G堯wn bohaterk jest oczywi軼ie kotka Figa, kt鏎a bardzo nie lubi zostawa sama. Gdy domownicy musz wyjecha zostawiaj j pod opiek Pani Olgi. Niestety kotka za ni nie przepada, dlatego zostawia niezbyt 豉dnie pachn帷e niespodzianki albo znienacka skacze jej na plecy. Ale w tym roku b璠zie inaczej, bo opiekunka z豉ma豉 nog. Figa bardzo si cieszy, 瞠 domownicy jej nie zostawi i nie wyjad. Jednak Marta, Bartek i rodzice maj inny pomys. Jaki i jak potocz si w zwi您ku z tym losy nasze Figi? O tym w ksi捫eczce. Zach璚am do czytania.

Recenzja ksi捫eczki Figa na wakacjach

Recenzja ksi捫eczki Figa na wakacjach

A co ciekawego w ksi捫eczce znajd jeszcze mali odkrywcy? Na ko鎍u autorka umie軼i豉 8 pyta pozwalaj帷ych im sprawdzi czy s znawcami kot闚.

"Figa na wakacjach" do nabycia tu (ksi捫k mo瞠cie obecnie kupi w promocyjnej cenie)
Autor: Barbara Wicher
Ilustrator: Zbigniew Dobosz
Seria: Du瞠 Litery

Obj皻o嗆: 64 stron
Wydawnictwo: Skrzat



czwartek, 24 marca 2016

Moi drodzy,

dzi troszk nietypowo, ale z wielkim poczuciem humoru, m康ro軼i i dystansem, bo taka jest w豉郾ie ksi捫ka "Historia wewn皻rzna" Giulii Enders, kt鏎 mo瞠cie naby w ksi璕arni internetowej http://zdrowepodejscie.pl/

Historia wewn皻rza. Zapowied mi璠zynarodowego bestsellera.

Recenzja ksi捫ki ju wkr鏒ce! Dzi jedynie ma造 zarys i zach皻a. Do kogo jest skierowana ta pozycja? Do ka盥ego, kto pragnie dobrze si czu we w豉snym ciele, 篡 d逝go i szcz窷liwie. A kto nam w tym pomo瞠? Nasz ma造, niedoceniany sojusznik - nasze jelita. Ale pod warunkiem, 瞠 zechcemy o nie rozs康nie zadba. To niesamowite jak wiele od nich zale篡. Autorka 鈍iatowego bestsellera opowiada nam o tym w spos鏏 inteligentny, prosty i bardzo dowcipny. Giulia Enders prze豉muje tabu trawienia i dociera do nas z rzeteln wiedz. Tak napisan ksi捫k naprawd warto przeczyta.

Zach璚am r闚nie do odwiedzin sklepu internetowego ZdrowePodejscie.pl, gdzie opr鏂z wspomnianej ksi捫ki mo瞠cie naby wiele innych produkt闚 skierowanych dla os鏏 dbaj帷ych o swoje zdrowie:

Logo - zdrowepodejscie.pl



wtorek, 22 marca 2016

Moi drodzy,

jak wszyscy wiecie wczoraj zacz窸a si kalendarzowa wiosna. Cho aura za oknem nie by豉 zbyt przychylna wierz, 瞠 z ka盥ym dniem b璠zie coraz lepiej i ju nied逝go b璠 mog豉 zdj望 z siebie te ci篹kie zimowe ciuchy i cieszy si ka盥 zielon i pe軟 ciep造ch promieni s這鎍a chwil. Przede mn jeszcze kilka s這dkich rodzinnych 鈍i徠ecznych dni, a potem... No w豉郾ie potem postanowi豉m wzi望 si za siebie i troszk oczy軼i, odchudzi, a co najwa積iejsze wzmocni m鎩 organizm. Dlatego tak ucieszy豉 mnie ksi捫ka, kt鏎 dosta豉m od wydawnictwa REA-SJ "Detoks cukrowy. Trzytygodniowy program oczyszczaj帷y, odchudzaj帷y i wzmacniaj帷y organizm" autorstwa F. Salomonsson.

Detoks cukrowy Wyd. REA-SJ- recenzja i zapowied konkursu

Autorka Fillipa Samononsson stworzy豉 wspania造 poradnik dla ka盥ego kto chce zadba o sw鎩 organizm. Je郵i od lat stosujesz przer騜ne diety, ale wci捫 nie czujesz si komfortowo? Cz瘰to si璕asz po niezdrowe przek御ki? Nie potrafisz si powstrzyma przed zjedzeniem kolejnego batonika? By mo瞠 winowajc jest cukier. Filippa Salomonsson, szwedzka trenerka 篡wieniowa proponuje nam detoks cukrowy – program dietetyczny, kt鏎y w trzy tygodnie odzwyczai Ci od cukru, pozwoli poczu Ci si zdrowo i lekko, niepostrze瞠nie uwolni Ci od nadmiaru kilogram闚.

Ksi捫ka "Detoks cukrowy. Trzytygodniowy program oczyszczaj帷y, odchudzaj帷y i wzmacniaj帷y organizm" napisana jest w spos鏏 przyst瘼ny i czytelny. Autorka nie u篡wa skomplikowanych zwrot闚. Ca陰 pozycj czyta si 豉two i przyjemnie. Do tego barwne i zach璚aj帷e fotografie, dzi瘯i kt鏎ym widzimy, 瞠 jedzenie pozbawione cukru mo瞠 by r闚nie smaczne.

Detoks cukrowy - przyk豉dowe strony ksi捫ki

Detoks cukrowy - przyk豉dowe strony ksi捫ki 2

Ksi捫ka przekonuje do filozofii zdrowego 篡wienia i stylu 篡cia. Na kartach tej ciekawej pozycji znajdziecie:

  • histori autorki o jej osobistym zmaganiu z uzale積ieniem do cukru
  • wskaz闚ki, jak przygotowa si odpowiednio do zastosowania programu dietetycznego
  • list produkt闚, kt鏎e b璠 nam niezb璠ne, aby zwalczy ochot na cukier
  • harmonogramy posi趾闚 na ka盥y dzie w ci庵u trzech tygodni
  • listy zakup闚 na ka盥y tydzie
  • pyszne, ciekawe i proste w przygotowaniu przepisy
  • oraz wskaz闚ki dotycz帷e okresu po zako鎍zeniu programu.

Zastosowanie proponowanego przez autork detoksu cukrowego ma pozwoli nam wypracowa zdrowy styl 篡cia oparty na zr闚nowa穎nym od篡wianiu, a co najwa積iejsze umo磧iwi utrwalenie osi庵ni耩 i wykluczy powr鏒 do z造ch nawyk闚.

Nawet je郵i tak jak ja my郵icie, 瞠 nie b璠ziecie umieli w pe軟i wyeliminowa ze swojej diety cukru, to uwa瘸m 瞠 warto wprowadzi w 篡cie cho cz窷 wskaz闚ek z tej znakomitej ksi捫ki. Ja na pewno wprowadz na sta貫 do swojego jad這spisu kilka wspania造ch i ciekawych przepis闚, kt鏎ymi dzieli si autorka, jak np. proteinowe musli z kremowym jogurtem czy pyszne, a o wiele zdrowsze od tradycyjnych - lody truskawkowe. Ale czy b璠 to tylko lekkie zmiany, czy ca趾owite oka瞠 si po 鈍i皻ach, gdy zaczn trzytygodniowy program, kt鏎y w za這瞠niu ma odchudzi, oczy軼i i wzmocni m鎩 organizm.

CHCIELIBY列IE ZACZ﹉ GO WRAZ ZE MN?

Zajrzyjcie na blog po 鈍i皻ach, bo ju 4 kwietnia ruszy konkurs, w kt鏎ym do wygrania b璠 a 3 ksi捫ki "Detoks cukrowy. Trzytygodniowy program oczyszczaj帷y, odchudzaj帷y i wzmacniaj帷y organizm" autorstwa F. Salomonsson. Ksi捫ki mo瞠cie wygra dzi瘯i uprzejmo軼i Wydawnictwa REA-SJ. Zach璚am do udzia逝 w konkursie.




sobota, 13 lutego 2016

砰cie bez stresu. Wydawnictwo Vital

"Przewlek造 stres wp造wa na wszystkich, odbiera nam si造 witalne i zwi瘯sza ryzyko zachorowania na wiele chor鏏. Istnieje jednak dobra wiadomo嗆, 瞠 mo積a odwr鏂i efekty dzia豉nia stresu i w szybki spos鏏 przywr鏂i swoj naturaln odporno嗆. Charlotte cudownie 陰czy nauk oraz metody tradycyjne - dotycz帷e 篡wienia, stylu 篡cia czy praktyk uzdrawiaj帷ych cia這 i dusz - a czyni to w tak praktyczny spos鏏, 瞠 ka盥y z powodzeniem mo瞠 wykorzysta "砰cie bez stresu", by odmieni swoje 篡cie."

BENJAMIN BROWN


Ostatnio w moje r璚e, dzi瘯i uprzejmo軼i Wydawnictwa Vital, trafi豉 wspania豉 ksi捫ka Charlotte Watts "砰cie bez stresu. Przywr鵵 swojemu cia逝 r闚nowag, by cieszy si pe軟i zdrowia i szcz窷cia". Autorka jest znanym dietetykiem i przez ponad dekad pracowa豉 z lud幟i zmagaj帷ymi si ze skutkami przewlek貫go stresu. W oparciu o swoje bogate do鈍iadczenie, analizuj帷 poszczeg鏊ne objawy, wyodr瑿ni豉 siedem jego rodzaj闚. W obecnych czasach, gdzie 篡cie jest wr璚z przepe軟ione stresowymi sytuacjami, warto si璕n望 po ksi捫k tego typu. U niekt鏎ych z nas stres wp造wa na hormony, a u innych powoduje nadpobudliwo嗆, nadwra磧iwo嗆 na 鈍iat這 czy d德i瘯i. Charlotte Watts na ka盥y typ stresu podaje metody pozwalaj帷e cia逝 wyzwoli wrodzone zdolno軼i samouzdrawiania. Opisuje sprawdzone sposoby przywracania r闚nowagi cia豉 i umys逝.

Na kartkach ksi捫ki znajdziecie mn鏀two informacji i konkret闚, kt鏎e pomog Wam przywr鏂i r闚nowag i upora si z wszechobecnym stresem. Autorka dzieli si z nami m.in. wiedz na temat relaksuj帷ych sekwencji jogi. Poza opisem, znajdziemy szereg obrazk闚 u豉twiaj帷ych nam wykonanie poszczeg鏊nych 獞icze. A z do鈍iadczenia, wiem 瞠 s one naprawd pomocne. Je郵i zastosujemy si do wszystkich zasad joga pozwala uspokoi umys i zrelaksowa ca貫 cia這. W ksi捫ce znajdziecie r闚nie wiele wskaz闚ek na temat zdrowego 篡wienia.

"Nikt nie mo瞠 my郵e, kocha i spa dobrze, je郵i nie je dobrze" Virginia Woolf

Ksi捫ka Charlotte Watts jest skierowana dla wszystkich, kt鏎zy zmagaj si z jak彗olwiek form stresu. Naprawd warto usi捷 wieczorem, przy wy陰czonym telewizorze i w ciszy wczyta si w ka盥e s這wo autorki. Wierz, 瞠 ka盥y z nas znajdzie w niej co dla siebie, praktyczn wskaz闚k, rad, co co mu pomo瞠 przywr鏂i swoje 篡cie na w豉軼iwe tory. Aby zn闚 m鏬 si cieszy dniem, a nie zmaga ze stresem. Ja znalaz豉. Dzi瘯uj Wydawnictwu Vital za tak wspania陰 ksi捫k.

"砰cie bez stresu. Przywr鵵 swojemu cia逝 r闚nowag, by cieszy si pe軟i zdrowia i szcz窷cia"

Autor: Charlotte Watts

Wydawnictwo: VITAL

Rok wydania: 2016

Ilo嗆 stron: 384

Informacje dodatkowe: ksi捫ka do nabycia tu, obecnie w promocyjnej cenie

Wydawnictwo VITAL




czwartek, 28 stycznia 2016

Tadzik si nudzi. Historia, kt鏎a pobudzi wyobra幡i ka盥ego malucha.

Niestety zmienna pogoda na zewn徠rz niesie ze sob... choroby, kt鏎e nie omin窸y mojego domu. A co dla schorowanego malucha jest najwa積iejsze? Blisko嗆 kochaj帷ej mamy. Dlatego, gdy szalone zabawy nie mog mie miejsca wyruszamy razem w 鈍iat bajkowej fantazji. Dzi chcia豉bym Was poleci ksi捫eczk "Tadzik si nudzi" autorstwa Oli Makowskiej i Jerzego Horstena. To barwna i wspaniale opowiedziana historia, kt鏎a pobudza wyobra幡ie dzieci.

Tadzik si nudzi - recenzja

A wszystko zaczyna si pewnego dnia, gdy ma造 Tadzik si nudzi. Nuda trwa豉 strasznie d逝go... Gdy nagle naszego bohatera co zaciekawi這. Zaszele軼i這, poruszy這 si cichutko za drzwiami... Tadzik zerwa si na r闚ne nogi i pobieg za wij帷 si jak w捫 po pod這dze czerwon zagadk. Zanim Tadzik i moja zaciekawiona bajk pociecha pozna豉 rozwi您anie zagadki, wsp鏊nie prze篡li鄉y wiele zabawnych przyg鏚, kt鏎e zrodzi造 si w wyobra幡i bohatera.

Tadzik si nudzi - recenzja 2

Co tak bardzo zainteresowa這 Tadzika? Za czym tak naprawd goni? Dzi瘯i czemu przesta si strasznie nudzi?

Odpowied na te pytania Wy i Wasze pociechy uzyskacie na ostatnich stronach tej pi瘯nej bajeczki.

"Tadzik si nudzi"

Autorzy: Jerzy Horsten, Ola Makowska

Ilustrator: Ola Makowska

Wydawnictwo: Skrzat

Kategoria wiekowa: 4-7 lat

Ilo嗆 stron: 48

Informacje dodatkowe: ksi捫ka do nabycia tu, obecnie w promocyjnej cenie



pi徠ek, 01 stycznia 2016

Szelest kolorowego opakowania, zaciekawiona spogl康am do 鈔odka i... moi kochani bliscy zawsze wiedz co wywo豉 u鄉iech na mojej twarzy. I cho w 安i皻a nie chodzi o prezenty, lecz o ten magiczny czas sp璠zania pi瘯nych chwil z rodzin, to czy nie lubimy by zaskakiwani drobiazgami podarowanymi prosto z serca?

Moi Miko豉jowie podarowali mi w prezencie dwie wspania貫 ksi捫ki kulinarne. Pierwsza, o kt鏎ej chcia豉m Wam opowiedzie, to fascynuj帷a podr騜 do 鈍iata 100 s這dkich przepis闚 i 100 towarzysz帷ych im historii. "Wielka Ksi璕a z Wypiekami", to po陰czenie smaku, inspiracji i codziennego 篡cia. Nie jest, to typowa ksi捫ka kucharska, w kt鏎ej znajdziemy kategorie i podkategorie ciast. Jest, to swoista historia ludzi, kt鏎zy kochaj kuchnie i dzielenie si swoimi wy鄉ienitymi wypiekami z bliskimi.

100 przepis闚 i opowie軼i pachn帷ych domowym ciastem. Wielka Ksi璕a z Wypiekami i urocza dedykacja.

Ka盥a strona, to inny wspania造 s這dki wypiek, kt鏎emu towarzyszy kr鏒ka historia. Przegl康aj帷 m鎩 鈍i徠eczny prezent po raz pierwszy od razu zatrzyma豉m si na jednej ze stron, gdzie widnia bardzo nietypowy tytu - "Mazurek ze 郵adem klapka". W pierwszej chwili pomy郵a豉m, 瞠 b璠zie, to przepis na mazurka, kt鏎ego zdobienia b璠 przypomina tytu這wego klapka. No c騜... faktycznie historia opowiada豉 o zdobieniu, ale... nie o takim jakie ja mia豉m na my郵i ;) Do przepisu na pysznego mazurka do陰czona by豉 opowie嗆 z lat dziecinnych, gdy ma造 ch這pczyk wszed na balkon w celu lepienia 郾ie積ych kulek, kt鏎e rzuca w swoich koleg闚. Jaki czas potem na st馧 trafi造 pyszne ciasta... ch這dz帷e si na balkonie. Gdy przysz這 do podziwiania mazurkowego wypieku wszyscy go軼ie wybuchn瘭i 鄉iechem, gdy na jego 鈔odku... widnia wz鏎 g喚boko odci郾i皻ego ma貫go klapka ;) Takich historii znajdziecie w tej ksi捫ce o wiele wi璚ej.

Wielka Ksi璕a z Wypiekami. Przyk豉dowy przepis

Wielka Ksi璕a z Wypiekami. Przyk豉dowy przepis

Je郵i kochacie s這dkie wypieki tworzone z pasj i sercem, ta ksi捫ka jest dla Was. Ka盥y, tu znajdzie co dla siebie, od prostych muffinek, ciasteczek, babek, a do pi瘯nych i zapieraj帷ych dech tort闚. Ka盥y przepis napisany jest w spos鏏 prosty i czytelny. Niekt鏎e z nich posiadaj miary w szklankach, inne w gramach. Dla u豉twienia na jednej ze stron podany jest r闚nie przelicznik popularnych wag i miar.

Ja osobi軼ie jestem zachwycona moim prezentem i na pewno nie raz skorzystam z inspiruj帷ych 100 przepis闚 na s這dkie wypieki. Tym bardziej, 瞠 na pierwszej stronie ksi捫ki widnieje pi瘯na dedykacja od moich kochanych Miko豉j闚:

"Aby ta ksi捫ka by豉 inspiracj do tworzenia jeszcze smaczniejszych da, kt鏎ymi b璠ziemy si delektowa"

Tytu: Wielka Ksi璕a z Wypiekami. 100 przepis闚 i opowie軼i pachn帷ych domowym ciastem.
Wydawca: Bakalland
Informacje dodatkowe: Wszystkie opowie軼i zosta造 nades豉ne w ramach konkursu Festiwal Wypiek闚.

poniedzia貫k, 21 grudnia 2015

Maks i detysta. Pe軟a humoru ksi捫eczka, idealna na prezent dla dziecka.

Dzi zapraszam Was do 安iata Maksa. "Maks i dentysta" autorstwa Katarzyny Zychla opowiada histori hipopotamka, kt鏎ego rozbola z帳ek. Ma豉 dziurka i konieczno嗆 udania si do dentysty wywo豉造 strach o naszego bohatera. Maks nie chcia i嗆 do doktora Nosoro盧a tak bardzo, 瞠 a schowa si za szaf. Na szcz窷cie kochaj帷a mama zdo豉豉 przekona synka do wizyty u stomatologa. Czy faktycznie by這 si czego ba? I jak sko鎍zy豉 si ta historia? Polecam kupi ksi捫eczk "Maks i dentysta" i wraz ze swoj pociech dowiedzie si jak sko鎍zy豉 si ca豉 opowie嗆.

Maks i dentysta. Recenzja.

Ta pi瘯nie zilustrowana ksi捫eczka, to idealny prezent dla ka盥ego malucha w wieku od 2 do 6 lat. Moja pociecha z wielkim zainteresowaniem s逝cha豉 opowie軼i o ma造m hipopotamku, a m這dszy skarb nie raz ogl康a pi瘯ne, kolorowe ilustracje. Tak barwna, kartonowa ksi捫eczka idealnie sprawdza si w r瘯ach malucha.

Maks i dentysta. Recenzja.

"Maks i dentysta" do nabycia tu (ksi捫k mo瞠cie obecnie kupi w promocyjnej cenie)
Autor: Katarzyna Zychla
Obj皻o嗆: 10 stron
Atuty: Kartonowa ksi捫eczka, idealna dla malucha
Wydawnictwo: Skrzat

 
1 , 2

UWAGA!!! Zmiana adresu bloga. Zapraszam na NOW STRON

Codziennie nowa porcja smacznych inspiracji. Spotkajmy si pod nowym adresem http://slodkieokruszki.pl

Kontakt: matleen@gazeta.pl m.slodkieokruszki@gmail.com Nawi您anie wsp馧pracy

B璠zie mi niezmiernie mi這, je郵i zostawisz po sobie jaki 郵ad w postaci komentarza.

Prawa autorskie

Tre軼i i zdj璚ia zawarte na tym blogu s moj w豉sno軼i. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materia堯w w ca這軼i lub w cz窷ci bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, maj徠kowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.

Tu mnie znajdziecie:

blogi kulinarne

Tu mnie znajdziecie:

Katalog Smak闚 - Przepisy kulinarne na ka盥 okazj i wyszukiwarka przepis闚

Tu mnie znajdziecie:

rondel

Tu mnie znajdziecie:

Lista Blog闚 Kulinarnych

Tu mnie znajdziecie:

FlyB - Kulinaria

Tu mnie znajdziecie:

myTaste.pl

Tu mnie znajdziecie:

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...