Bo tylko tyle zostaje, je郵i wk豉damy serce w to co przyrz康zamy. Gotujmy razem - smacznie, szybko, zdrowo, kolorowo ...

Wpisy z tagiem: z ry瞠m

鈔oda, 11 maja 2016

Uwielbiam dania z ry瞠m, a ju w szczeg鏊no軼i po陰czenie d逝goziarnistego ry簑 z dzikim i delikatnego mi瘰a. Takie obiady mog豉bym je嗆 codziennie. Zreszt przyznam Wam szczerze, 瞠 codziennie mog豉bym je嗆 sam ry. Od dziecka za nim wprost przepada豉m. A ten z dzikim... po za smakiem ma jeszcze jedn zalet - potrawy z jego udzia貫m zawsze te ciesz oczy. Dzi zapraszam Was na ry z delikatnym kurczakiem w zio這wym sosie (z pietruszk). Danie idealne na obiad, syte, pyszne i 豉twe w przygotowaniu. Spr鏏ujcie.

Ry z delikatnym kurczakiem w zio這wym sosie (z pietruszk)

Przepis bierze udzia w konkursie. Ja zaRY砰kowa豉m, a Wy?

Ry z delikatnym kurczakiem w zio這wym sosie (z pietruszk) (2)

Sk豉dniki: (dla 2 os鏏)

  • 2x125 g d逝goziarnistego ry簑 z dzikim UncleBen's
  • 1 du瘸 pier z kurczaka
  • 2 ma貫 szalotki
  • 1 造磬a przyprawy do kurczaka*
  • 1/3 造磬i czubrycy bia貫j*
  • oko這 21/2 造磬i oleju
  • 1/3 szklanki wody + 2 p豉skie 造瞠czki m彗i ziemniaczanej
  • 11/2 造磬i posiekanej zielonej pietruszki
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w mniejsze kawa趾i (np. w kostk). Nast瘼nie przek豉damy do miski. Dodajemy przypraw do kurczaka, czubryc bia陰 i 1/2 造磬i oleju. Ca這嗆 mieszamy, aby przyprawy pokry造 dok豉dnie mi瘰o. Mi瘰o wk豉damy do lod闚ki na oko這 1 godzin (lub d逝瞠j). Opcjonalnie (je郵i bardzo zale篡 nam na czasie) mo積a pomin望 ten etap. Jednak mi瘰o b璠zie smaczniejsze, gdy sp璠zi odpowiedni ilo嗆 czasu w lod闚ce w przyprawach.

Ry gotujemy zgodnie z instrukcj na opakowaniu.

Kurczaka wyjmujemy z lod闚ki. Na patelni podsma瘸my na minimalnej ilo軼i t逝szczu pokrojone szalotki. Nast瘼nie dodajemy oko這 2 造磬i oleju i ca貫 mi瘰o. Kurczaka sma篡my na 鈔ednim ogniu. Gdy kurczak b璠zie podsma穎ny dolewamy do niego 1/3 szklanki wody z m彗 ziemniaczan (dok豉dnie wymieszan). Ca這嗆 mieszamy, aby nie zrobi造 si grudki. Po czym dodajemy posikan natk pietruszki, zn闚 mieszamy. Ca這嗆 doprawiamy pieprzem (posypujemy po wierzchu).

Kurczak w sosie - przygotowanie

Kurczaka dusimy do mi瘯ko軼i, co jaki czas mieszaj帷. Sos powinien 豉dnie zg瘰tnie, a kurczak by mi瘯ki. Pod koniec mo積a potraw doprawi pieprzem (je郵i uwa瘸my, 瞠 jest go za ma這).

Na talerze wyk豉damy ciep造 ry i porcje kurczaka w sosie. Podajemy od razu.

Ry z delikatnym kurczakiem w zio這wym sosie (z pietruszk) (3)

Smacznego




sobota, 07 maja 2016

Wczoraj po d逝gim spacerze, a potem jeszcze d逝窺zych porz康kach przyszed upragniony czas odpoczynku. A zawsze najlepiej odpoczywa mi si... z pysznym deserem w r瘯u. Nie mia豉m ju czasu, ani si造 na d逝gie spanie w kuchni, wi璚 przygotowa豉m szybki deser ry穎wy z karmelizowanym jab趾iem. To taka moja alternatywna wersja tradycyjnego puddingu ry穎wego z owocami. Spr鏏ujcie i Wy. Ten deser to smak i prostota w jednym.

Szybki deser ry穎wy z karmelizowanym jab趾iem

Sk豉dniki:

  • 1/2 ugotowanego wcze郾iej woreczka ry簑 (woreczek 100 g)*
  • 2 mniejsze jab趾a
  • cynamon (wg uznania)
  • 2 造磬i mas豉
  • 2 造磬i cukru
  • cytryna
  • oko這 10 造瞠k mleka

* u mnie najcz窷ciej ry ja鄉inowy lub d逝goziarnisty Uncle Bens

Przygotowanie:

Jab趾a obieramy i dowolnie kroimy, najlepiej w grubsz kostk. Nast瘼nie skrapiamy je sokiem z cytryny.

Na patelni topimy 2 造磬i mas豉, nast瘼nie dodajemy 2 造磬i cukru i karmelizujemy go przez chwil (powinien lekko zbr您owie).

Nast瘼nie dodajemy nasze jab趾a, a ca這嗆 (po wierzchu) opr鏀zamy cynamonem (ilo嗆 zale篡 od indywidualnych upodoba).

Jab趾a sma篡my do mi瘯ko軼i, co jaki czas delikatnie mieszaj帷 (powinny ca貫 by w cynamonowym karmelu). U mnie trwa這, to oko這 4 minut, ale czas zale篡 od u篡tego jab趾a.

Ry (u mnie wcze郾iej ugotowany, z lod闚ki) przek豉damy do ma貫go garnuszka z grubszym dnem, dodajemy mleko i podgrzewamy, co jaki czas mieszaj帷. Gdy ry wch這nie wi瘯szo嗆 mleka, zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy na chwil.

Do przygotowanego pucharka przek豉damy mleczny ry, a na wierzch uk豉damy nasze skarmelizowane jab趾a. Osobi軼ie dodaj r闚nie reszt karmelu z patelni, kt鏎a sp造wa na ry nadaj帷 mu dodatkowej s這dyczy.

Podajemy od razu.

Smacznego


czwartek, 05 maja 2016

Dzi kolejny pomys na danie z ry瞠m w roli g堯wnej. Tym razem po陰czy豉m m鎩 ukochany br您owy ry z pysznym tu鎍zykiem. Takie danie doskonale nadaje si na lekki obiad, jak i kolacj. Br您owy ry z tu鎍zykiem i nut ajvaru najlepiej smakuje na ciep這, ale mo積a je r闚nie zje嗆 na zimno. Spr鏏ujcie.

Br您owy ry z tu鎍zykiem i nut ajvaru. Pomys na lekki obiad.

Sk豉dniki: (na 2 porcje)

  • 100 g br您owego ry簑 (u mnie Uncle Ben's)
  • 1 造磬a ajvaru (pasty paprykowej)
  • 1 造磬a posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 造磬a jogurtu typu greckiego
  • szalotka + t逝szcz do sma瞠nia (u mnie mix olejowy oko這 1/2 造磬i)
  • 1 puszka tu鎍zyka w oleju ro郵innym 185 g

Przygotowanie:

Ry gotujemy zgodnie z instrukcj na opakowaniu (nie mo積a go rozgotowa).

Szalotk drobno kroimy. Nast瘼nie obsma瘸my j na t逝szczu. Zmniejszamy p這mie na minimalny. Na patelni wsypujemy ugotowany (jeszcze ciep造 ry), dodajemy ajvar i ca這嗆 dok豉dnie mieszamy. Wy陰czamy gaz.

Nast瘼nie dodajemy ods帷zonego z oleju tu鎍zyka, zn闚 ca這嗆 mieszamy staraj帷 si lekko rozdrobni tu鎍zyka.

Na koniec dodajemy jogurt i posiekan zielon pietruszk, zn闚 wszystko dok豉dnie mieszamy.

Danie podajemy od razu jeszcze ciep貫, cho smakuje r闚nie na zimno.

Br您owy ry z tu鎍zykiem i nut ajvaru.

Smacznego


鈔oda, 27 kwietnia 2016

Dzi podziel si z Wami przepisem na szybki i tani obiad. Sma穎ny ry z jajkiem i pieczarkami towarzyszy mi kiedy do嗆 cz瘰to. Teraz robi go rzadziej, w sumie nie wiem czemu ;) Ostatnio przypomnia豉m sobie zn闚 o tym smacznym daniu, gdy w lod闚ce znalaz豉m kilka pieczarek (po weekendowej pizzy). I bardzo si z tego powodu ciesz, bo taki ry jest naprawd smaczny. My郵, 瞠 zn闚 b璠 go cz瘰to przygotowywa. Spr鏏ujcie, zach璚am.

Sma穎ny ry z jajkiem i pieczarkami. Szybki i tani obiad z ry瞠m.

Sk豉dniki: (na 2 porcje)

  • 100 g ry簑 - u mnie pe軟oziarnisty Uncele Bens
  • 1 ma豉 cebulka
  • 5 pieczarek
  • 1 jajko klasy L
  • s鏊 i pieprz do smaku
  • 1-2 造磬i dowolnego t逝szczu do sma瞠nia*
  • do podania: pomidor i szczypiorek

* u mnie mix olej闚, ale sprawdzi si r闚nie mas這 lub olej czy oliwa

Przygotowanie:

Ry gotujemy wed逝g wskaz闚ek na opakowaniu (uwa瘸j帷, 瞠by go nie rozgotowa).

Cebulk drobno kroimy. Pieczarki obieramy i kroimy w grubsz kostk (u篡wam samych kapeluszy).

Cebulk i pieczarki obsma瘸my na t逝szczu. Zmniejszamy p這mie. Wbijamy jajko, rozprowadzamy je szybko po patelni mieszaj帷 z pieczarkami i cebulk (jakby鄉y robili jajecznic), ale nie nie pozwalamy mu si ca趾owicie 軼i望. Dodajemy szybko ugotowany ry i ca這嗆 mieszamy chwilk sma膨c, a jajko si zetnie. Ca這嗆 doprawiamy sol i pieprzem, pr鏏ujemy.

Podajemy od razu. Wierzch posypujemy szczypiorkiem. Potraw podajemy np. w towarzystwie 鈍ie篡ch pomidor闚.

Sma穎ny ry z jajkiem i pieczarkami.

Smacznego


wtorek, 12 kwietnia 2016

Bardzo dawno nie jad豉m ry穎wego puddingu i w sumie nie wiem dlaczego, bo go wprost uwielbiam. Dlatego dzi w ramach deseru postanowi豉m go przygotowa przygotowa sobie. Ten pyszny mleczny ry穎wy pudding podany z truskawkami ucieszy ca陰 rodzin. Dlatego i Wam go szczerze polecam. Spr鏏ujcie.

Mleczny pudding ry穎wy z truskawkami



Sk豉dniki: (na 3 porcje)

  • 100 g ry簑 ja鄉inowego Skworcu
  • 1 szklanka wody
  • 3 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki cukru
  • oko這 1/3 造瞠czki mieszanki przypraw wanilia z aromatem rumu
  • 3-4 truskawki
  • 2-3 waflowe rurki do ozdoby

Przygotowanie:

Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy ry, zalewamy go szklank wody. Zagotowujemy. Nast瘼nie odlewamy ca陰 wod. Do ry簑 dodajemy mleko, przypraw i cukier. Ca這嗆 gotujemy na ma造m ogniu, do嗆 cz瘰to mieszaj帷 aby unikn望 przypalenia.

Gdy ry dobrze nap璚znieje i wch這nie wi瘯szo嗆 mleka garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy jeszcze na 5 minut.

Pudding ry穎wy przek豉damy do puchark闚. Na wierzch ka盥ej porcji uk豉damy kawa趾i truskawek i wbijamy waflowe rurki.

Pudding podajemy ciep造.

Mleczny pudding ry穎wy z truskawkami

Smacznego

czwartek, 15 pa寮ziernika 2015

I mamy ju jesie, a wraz z ni zimne, deszczowe poranki. Dlatego na 郾iadanie przygotowuje dla mnie i moich pociech ciep貫, po篡wne posi貫ki. Dzi zapraszam Was na szybk zapiekank ry穎w z migda這wymi ziarenkami i bananami. Syc帷e, 豉twe i po篡wne 郾iadanie. Mi i moim maluszkom bardzo smakowa這. Spr鏏ujcie i Wy.

Szybka zapiekanka ry穎wa z migda這wymi ziarenkami i bananami

Szybka zapiekanka ry穎wa z migda這wymi ziarenkami i bananami

Sk豉dniki: (na 2 osoby)

Przygotowanie:

W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko z cukrem i pra穎nymi mieszank ziaren "Migda這wy Przyl康ek".

Zmniejszamy gaz na minimalny. Dodajemy p豉tki ry穎we. Gotujemy a do zg瘰tnienia (oko這 3-4 minuty) mieszaj帷.

Banana obieramy i kroimy w plastry.

Wyk豉damy p馧 masy ry穎wej do przygotowanego naczynia do zapiekania. Na wierzch uk豉damy po這w plasterk闚 banana i zn闚 warstw masy ry穎wej.

Tak przygotowane danie wk豉damy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika (na 鈔odkowy poziom). Pieczemy 10 minut.

Przed podaniem na wierzch zapiekanki ry穎wej uk豉damy pozosta貫 plasterki banana.

Podajemy ciep陰. Zapiekank ry穎w mo瞠my je嗆 造瞠czkami bezpo鈔ednio z naczynia do zapiekania lub pokroi i poda na talerzykach.

Szybka zapiekanka ry穎wa z migda這wymi ziarenkami i bananami

Smacznego

czwartek, 08 pa寮ziernika 2015

Dzi zapraszam Was na zapiekane kokardki makaronowe z jab趾owo-cynamonow chmurk ry穎w. Pyszna propozycj, kt鏎a nadaje si zar闚no na drugie 郾iadanie, jak i obiad czy kolacj. Ja dzi swoj zapiekank przygotowa豉m z my郵 o mojej ma貫j ksi篹niczce. Nie ma nic wspanialszego ni u鄉iech na twarzy dziecka, wsp鏊ne jedzenie i g這郾e "mama jesce mniam mniam". Spr鏏ujcie i Wy.

Zapiekane kokardki makaronowe z jab趾owo-cynamonow chmurk ry穎w

Sk豉dniki: (na form do zapiekania o wymiarach 21x11 cm x h. 4cm)

  • 80 g makaronu kokardki + woda do gotowania + szczypta soli
  • 3/4 szklanki mleka
  • du瘸 szczypta cynamonu
  • 7 造瞠k p豉tk闚 ry穎wych b造skawicznych
  • 1 鈔ednie jab趾o
  • 1 1/3 造磬i cukru (ilo嗆 mo積a zmniejszy)

Przygotowanie:

W garnku gotujemy wod na makaron ze szczypt soli. Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.

W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko z cukrem i cynamonem.

Jab趾o obieramy ze sk鏎ki. Trzemy je na tarce na grubych oczkach.

Do mleka dodajemy p豉tki ry穎we b造skawiczne i starte jab趾o, mieszamy. Gotujemy ca這嗆 na ma造m ogniu, ca造 czas mieszaj帷 oko這 3 minuty. Nast瘼nie zdejmujemy garnek z palnika i odstawiamy na chwil, aby p豉tki ry穎we dobrze nap璚znia造 i "przesz造 smakami".

Na dno naczynka do zapiekania wyk豉damy po這w jab趾owych p豉tk闚 ry穎wych. Nast瘼nie uk豉damy warstw ugotowanego makaronu kokardki (zostawiaj帷 kilka do ozdoby). I zn闚 k豉dziemy warstw jab趾owo-ry穎w (lekko j wgniataj帷 w makaron).

Wierzch zapiekanki zdobimy kilkoma ugotowanymi kokardkami makaronowymi i posypujemy ozdobnie odrobin cynamonu.

Tak przygotowan zapiekank wk豉damy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 鈔odkowy poziom. Zapiekamy 18 minut. Podajemy od razu.

Zapiekane kokardki makaronowe z jab趾owo-cynamonow chmurk ry穎w

Smacznego

Jesienne SuperfoodsJab趾o z cynamonem 2015Jesienne s這dko軼i!

wtorek, 15 wrze郾ia 2015

Poniedzia貫k... to by bardzo d逝gi i m璚z帷y dzie. Dlatego po powrocie marzy mi si jedynie odpoczynek w towarzystwie moich bliskich i ma貫, s這dkie "co nie co". Uwielbiam kr闚ki, ostatnio naby豉m ich spory zapas. Dlatego po chwili namys逝 i paru minutach wraz z moimi pociechami zajada豉m si pysznym, s這dkim pucharkiem. Zapraszam Was na m鎩 kr闚kowy "pudding" ry穎wym. S這dko, prosto... czy czasem trzeba czego wi璚ej?

Kr闚kowy

Sk豉dniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki p豉tk闚 ry穎wych
  • 3 kr闚ki mleczne (cukierki)
  • 1/2 鈔edniego banana

Przygotowanie:

Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklank mleka. Kr闚ki obieramy z papierk闚 i tniemy na ma貫 kawa趾i, dodajemy do mleka. Garnek stawiamy na ma造m gazie, gotujemy cz瘰to mieszaj帷.

Gdy kr闚ki si rozpuszcz dodajemy p豉tki ry穎we i gotujemy oko這 4 minuty, mieszaj帷 co jaki czas. Garnek zdejmujemy z ognia i zostawiamy na chwil, do lekkiego przestygni璚ia.

Ciep造 ry穎wy "pudding" kr闚kowy przek豉damy do ulubionego pucharka*. Na wierzch uk豉damy banana pokrojonego w plastry.

Podajemy.

* pucharek r闚nie dobrze smakuje na ciep這, jak i na zimno

Kr闚kowy "pudding" ry穎wy - prosto, smacznie i szybko

Smacznego

poniedzia貫k, 31 sierpnia 2015

Wrzesie... czas wyt篹onej pracy, powrot闚 do szko造, wielu godzin sp璠zonych za biurkiem, itd. To r闚nie czas, w kt鏎ym zaczynamy pogo, a g堯wne posi趾i zjadamy w pracy lub szkole. Dlatego warto przygotowa sobie w domu co syc帷ego i zdrowego, aby by w pe軟i si i nie si璕a po ma這warto軼iowe dania oferowane w przyzak豉dowych lub szkolnych sklepikach. Proponuj Wam, aby軼ie przygotowali pyszny, zdrowy i syc帷y ry na s這necznym smoothy z jab趾iem i bakaliami. Idealna propozycja na lunch, kt鏎y z powodzeniem mo瞠cie zabra ze sob do pracy lub szko造 w waszym ulubionym pojemniczku. Spr鏏ujcie.

Ry na s這necznym smoothy z jab趾iem i bakaliami - syc帷y i zdrowy lunch do pracy

Ry na s這necznym smoothy z jab趾iem i bakaliami - syc帷y i zdrowy lunch do pracy

Sk豉dniki: (na 2 mniejsze porcje lub jedn du膨)

  • 7 造瞠k bia貫go ry簑 d逝goziarnistego
  • 2/3 szklanki wody + 1/3 szklanki mleka
  • 7 造瞠k smoothy "OWOCUDO Sunny" Marwit*
  • 1 造瞠czka cukru wanilinowego lub 1/2 laski wanilii (ziarenka)
  • 2 造磬i suszonej 簑rawiny
  • 1/2 造磬i p豉tk闚 migda這wych
  • 1 鈔ednie jab趾o
  • szczypta cynamonu

* reszta smoothy b璠zie idealnym napojem do pracy; u mnie smoothy z wielkim apetytem i smakiem wypite zosta這 przez moj pociech

Przygotowanie:

Do szklanki wlewamy 2/3 wody i uzupe軟iamy 1/3 mleka. Ca這嗆 przelewamy do garnuszka z grubszym dnem i stawiamy na gazie, gotujemy. Do gotuj帷ej si "mlecznej-wody" dodajemy ziarenka z 1/2 laski wanilii lub 1 造瞠czk cukru wanilinowego, wsypujemy 7 造瞠k ry簑. Gotujemy na bardzo ma造m ogniu pod przykryciem oko這 12-13 minut (patrz czas przygotowania ry簑 podany przez producenta minus 2-3 minuty). Uwaga - doradzam do嗆 cz瘰te mieszanie ry簑, aby nie przywar do dna garnuszka.

Po tym czasie dodajemy do ry簑 7 造瞠k smoothy "OWOCUDO Sunny" Marwit, mieszamy. Nast瘼nie dodajemy starte na grubych oczkach jab趾o i 簑rawin oraz migda造 (簑rawin i migda造 mo瞠my wcze郾iej lekko posieka, cho ja osobi軼ie wol w ca這軼i). Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu oko這 2-3 minuty. Wy陰czamy gaz, pozostawiamy na 3-4 minuty nasz ry jeszcze w garnuszku (bardziej wch這nie p造ny).

Je郵i chcemy zje嗆 go w domu przek豉damy do miseczek i podajemy, gdy przestygnie (, cho mo積a zje嗆 r闚nie go w ciep貫j wersji). Przed podaniem posypujemy po wierzchu szczypt cynamonu.

Je郵i natomiast nasz ry ma s逝篡 nam za lunch w pracy lub szkole, czekamy a ca趾owicie przestygnie, a nast瘼nie przek豉damy do ulubionego pojemniczka z zamkni璚iem, posypujemy po wierzchu cynamonem i zamykamy pude趾o.

Do tak przygotowanego ry簑 idealnie pasuj 鈍ie瞠 owoce np. mandarynki.

Ry na s這necznym smoothy z jab趾iem i bakaliami - syc帷y i zdrowy lunch do pracy

Smacznego

* przepis i pomys w豉sny

Przepis bierze udzia w konkursie:

Tw鎩 zdrowy lunchbox z Marwit

Przepis dodaj do akcji:

Z dzie熤i i dla dzieci

poniedzia貫k, 24 sierpnia 2015

Uwielbiam robi najr騜niejsze desery, kt鏎ymi mog si delektowa po intensywnym dniu. W niedziel po powrocie z pi瘯nej wycieczki postanowi豉m umili sobie chwile tworz帷 szybki, mro穎ny deser. Ulubione owocowe smaki i ricotta wspaniale komponowa造 si z ry瞠m, kt鏎y zosta mi z innego posi趾u. I tak wraz z moj pociech delektowa豉m si w ramach podwieczorku pysznym i syc帷ym pucharkiem. Spr鏏ujcie, zapraszam.

Mro穎ny deser owocowy z ry瞠m i ricott

Sk豉dniki:

  • 1 opakowanie ricotty 100 g
  • 3 造瞠czki soku z cytryny
  • oko這 1 1/2 造瞠czki p造nnego miodu, np. lipowego
  • 5 造瞠k mro穎nych jag鏚 (opcjonalnie bor闚ek) + 1 造瞠czka
  • 5 造瞠k 鄉ietanki 10%
  • oko這 3/4 szklanki ugotowanego wcze郾iej bia貫go ry簑

Przygotowanie:

Do misy blendera przek豉damy ca貫 opakowanie ricotty. Dodajemy 2 造瞠czki soku z cytryny i mi鏚, miksujemy. Odk豉damy oko這 2 造磬i masy. Do pozosta貫j w misie blendera ricotty dodajemy 5 造瞠k mro穎nych jag鏚 oraz 鄉ietank 10%. Wszystko miksujemy do uzyskania g瘰tego, mro穎nego "musu" przypominaj帷ego lody.

Do pucharka wyk豉damy ugotowany ry. Na warstw ry簑 nak豉damy g瘰ty, mro穎ny "mus". Na koniec wyk豉damy od這穎ne 2 造磬i ricotty.

Deser dekorujemy jagodami. Podajemy.

Deser smakuje wy鄉ienicie zar闚no jedz帷 po kolei warstwy, jak i mieszaj帷 wszystko razem 造瞠czk.

Mro穎ny deser owocowy z ry瞠m i ricott

Smacznego

Przepis dodaj do akcji:

Z dzie熤i i dla dzieci

 
1 , 2

UWAGA!!! Zmiana adresu bloga. Zapraszam na NOW STRON

Codziennie nowa porcja smacznych inspiracji. Spotkajmy si pod nowym adresem http://slodkieokruszki.pl

Kontakt: matleen@gazeta.pl m.slodkieokruszki@gmail.com Nawi您anie wsp馧pracy

B璠zie mi niezmiernie mi這, je郵i zostawisz po sobie jaki 郵ad w postaci komentarza.

Prawa autorskie

Tre軼i i zdj璚ia zawarte na tym blogu s moj w豉sno軼i. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materia堯w w ca這軼i lub w cz窷ci bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, maj徠kowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.

Tu mnie znajdziecie:

blogi kulinarne

Tu mnie znajdziecie:

Katalog Smak闚 - Przepisy kulinarne na ka盥 okazj i wyszukiwarka przepis闚

Tu mnie znajdziecie:

rondel

Tu mnie znajdziecie:

Lista Blog闚 Kulinarnych

Tu mnie znajdziecie:

FlyB - Kulinaria

Tu mnie znajdziecie:

myTaste.pl

Tu mnie znajdziecie:

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...