Bo tylko tyle zostaje, je郵i wk豉damy serce w to co przyrz康zamy. Gotujmy razem - smacznie, szybko, zdrowo, kolorowo ...

Dania g堯wne

pi徠ek, 13 maja 2016

Wegetaria雟kie leczo z cukini

Uwielbiam leczo. Gdy tylko zobaczy豉m pyszn cukini nie mog豉m si oprze, by go nie przygotowa. Dzi dziel si z Wami moim przepisem na leczo w wersji wegetaria雟kiej. Szybko, 豉two, smacznie i syc帷. Idealne na obiad. Spr鏏ujcie.

Wegetaria雟kie leczo z cukini (2)

Cho na zdj璚iu moje leczo podaj z bu趾, to ostatecznie zjad豉m je z pysznym chlebem kukurydzianym. Wegetaria雟kie leczo mo瞠cie poda r闚nie z ziemniakami, kasza itp.

Sk豉dniki:

  • 2 mniejsze zielone cukinie
  • 1 鄴速a papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2-3 造磬i oleju rzepakowego (u mnie Woj-len)
  • 1 puszka pomidor闚*
  • 1 造瞠czka papryki s這dkiej
  • 1/2 造瞠czki papryki ostrej
  • 1/2 造瞠czki czubrycy bia貫j
  • s鏊 i pieprz do smaku
  • opcjonalnie zielona pietruszka do podania

* pomidory ca貫 bez sk鏎ki 400 g waga netto

Przygotowanie:

Obie papryki kroj w do嗆 du膨 kostk. Cukinie (u mnie m這de, wi璚 nie trzeba ich obiera) kroj na kawa趾i podobnej wielko軼i.

Leczo - przygotowanie

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, podsma瘸my pokrojon w pi鏎ka lub drobniej cebulk. Nast瘼nie dodajemy pokrojone warzywa (cukinie i papryki). Ca這嗆 doprawiamy przyprawami (s這dka i ostra papryka oraz czubryca bia豉), mieszamy. Wszystko sma篡my na mniejszym ogniu oko這 10-15 minut (a papryki zmi瘯n), co jaki czas mieszaj帷.

Leczo - przygotowanie (2)

Nast瘼nie dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy potraw sol (delikatnie) i pieprzem. Nakrywamy nasz patelni pokrywk i dusimy wszystko 5-8 minut. Pod koniec duszenia pr鏏ujemy nasze leczo, opcjonalnie doprawiamy.

Leczo podajemy z ulubionymi dodatkami (chleb, kasze, ziemniaki itp.). Ja przed podaniem zawsze posypuje je odrobin zielonej pietruszki.

Wegetaria雟kie leczo z cukini (4)

Smacznego


鈔oda, 11 maja 2016

Uwielbiam dania z ry瞠m, a ju w szczeg鏊no軼i po陰czenie d逝goziarnistego ry簑 z dzikim i delikatnego mi瘰a. Takie obiady mog豉bym je嗆 codziennie. Zreszt przyznam Wam szczerze, 瞠 codziennie mog豉bym je嗆 sam ry. Od dziecka za nim wprost przepada豉m. A ten z dzikim... po za smakiem ma jeszcze jedn zalet - potrawy z jego udzia貫m zawsze te ciesz oczy. Dzi zapraszam Was na ry z delikatnym kurczakiem w zio這wym sosie (z pietruszk). Danie idealne na obiad, syte, pyszne i 豉twe w przygotowaniu. Spr鏏ujcie.

Ry z delikatnym kurczakiem w zio這wym sosie (z pietruszk)

Przepis bierze udzia w konkursie. Ja zaRY砰kowa豉m, a Wy?

Ry z delikatnym kurczakiem w zio這wym sosie (z pietruszk) (2)

Sk豉dniki: (dla 2 os鏏)

  • 2x125 g d逝goziarnistego ry簑 z dzikim UncleBen's
  • 1 du瘸 pier z kurczaka
  • 2 ma貫 szalotki
  • 1 造磬a przyprawy do kurczaka*
  • 1/3 造磬i czubrycy bia貫j*
  • oko這 21/2 造磬i oleju
  • 1/3 szklanki wody + 2 p豉skie 造瞠czki m彗i ziemniaczanej
  • 11/2 造磬i posiekanej zielonej pietruszki
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w mniejsze kawa趾i (np. w kostk). Nast瘼nie przek豉damy do miski. Dodajemy przypraw do kurczaka, czubryc bia陰 i 1/2 造磬i oleju. Ca這嗆 mieszamy, aby przyprawy pokry造 dok豉dnie mi瘰o. Mi瘰o wk豉damy do lod闚ki na oko這 1 godzin (lub d逝瞠j). Opcjonalnie (je郵i bardzo zale篡 nam na czasie) mo積a pomin望 ten etap. Jednak mi瘰o b璠zie smaczniejsze, gdy sp璠zi odpowiedni ilo嗆 czasu w lod闚ce w przyprawach.

Ry gotujemy zgodnie z instrukcj na opakowaniu.

Kurczaka wyjmujemy z lod闚ki. Na patelni podsma瘸my na minimalnej ilo軼i t逝szczu pokrojone szalotki. Nast瘼nie dodajemy oko這 2 造磬i oleju i ca貫 mi瘰o. Kurczaka sma篡my na 鈔ednim ogniu. Gdy kurczak b璠zie podsma穎ny dolewamy do niego 1/3 szklanki wody z m彗 ziemniaczan (dok豉dnie wymieszan). Ca這嗆 mieszamy, aby nie zrobi造 si grudki. Po czym dodajemy posikan natk pietruszki, zn闚 mieszamy. Ca這嗆 doprawiamy pieprzem (posypujemy po wierzchu).

Kurczak w sosie - przygotowanie

Kurczaka dusimy do mi瘯ko軼i, co jaki czas mieszaj帷. Sos powinien 豉dnie zg瘰tnie, a kurczak by mi瘯ki. Pod koniec mo積a potraw doprawi pieprzem (je郵i uwa瘸my, 瞠 jest go za ma這).

Na talerze wyk豉damy ciep造 ry i porcje kurczaka w sosie. Podajemy od razu.

Ry z delikatnym kurczakiem w zio這wym sosie (z pietruszk) (3)

Smacznego




czwartek, 05 maja 2016

Dzi kolejny pomys na danie z ry瞠m w roli g堯wnej. Tym razem po陰czy豉m m鎩 ukochany br您owy ry z pysznym tu鎍zykiem. Takie danie doskonale nadaje si na lekki obiad, jak i kolacj. Br您owy ry z tu鎍zykiem i nut ajvaru najlepiej smakuje na ciep這, ale mo積a je r闚nie zje嗆 na zimno. Spr鏏ujcie.

Br您owy ry z tu鎍zykiem i nut ajvaru. Pomys na lekki obiad.

Sk豉dniki: (na 2 porcje)

  • 100 g br您owego ry簑 (u mnie Uncle Ben's)
  • 1 造磬a ajvaru (pasty paprykowej)
  • 1 造磬a posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 造磬a jogurtu typu greckiego
  • szalotka + t逝szcz do sma瞠nia (u mnie mix olejowy oko這 1/2 造磬i)
  • 1 puszka tu鎍zyka w oleju ro郵innym 185 g

Przygotowanie:

Ry gotujemy zgodnie z instrukcj na opakowaniu (nie mo積a go rozgotowa).

Szalotk drobno kroimy. Nast瘼nie obsma瘸my j na t逝szczu. Zmniejszamy p這mie na minimalny. Na patelni wsypujemy ugotowany (jeszcze ciep造 ry), dodajemy ajvar i ca這嗆 dok豉dnie mieszamy. Wy陰czamy gaz.

Nast瘼nie dodajemy ods帷zonego z oleju tu鎍zyka, zn闚 ca這嗆 mieszamy staraj帷 si lekko rozdrobni tu鎍zyka.

Na koniec dodajemy jogurt i posiekan zielon pietruszk, zn闚 wszystko dok豉dnie mieszamy.

Danie podajemy od razu jeszcze ciep貫, cho smakuje r闚nie na zimno.

Br您owy ry z tu鎍zykiem i nut ajvaru.

Smacznego


wtorek, 03 maja 2016

Dzi przygotowa豉m dla siebie i swojej rodziny pyszny i bardzo syty obiad. Lubicie gyrosa? Ja od czasu do czasu nie mog si mu oprze. Ale osobi軼ie zawsze uwa瘸豉m, 瞠 to co domowe jest najlepsze. Dlatego dzi zapraszam Was na moj wersj tego popularnego dania. Takiego domowego gyrosa przygotowuje si naprawd szybko i prosto. Smakuje wspaniale z frytkami i ulubion sur闚k. Ja sw鎩 poda豉m w towarzystwie sur闚ki z kapusty peki雟kiej w jogurtowo-czosnkowym sosie (przepis ju nied逝go na blogu) oraz fasolki w bu販e (tej sur闚ki brak這 na zdj璚iu, bo zdecydowa豉m si na ni w ostatniej chwili). Polecam Wam taki obiad. Spr鏏ujcie. Tak przygotowane mi瘰o doskonale smakuje r闚nie w towarzystwie domowego sosu czosnkowego.

Domowy gyros z frytkami i sur闚k

Sk豉dniki:

  • 2 wi瘯sze piersi z kurczaka
  • 1/2 造瞠czki majeranku
  • 1/3 造瞠czki oregano
  • 1/3 造瞠czki soli
  • 1 造磬a s這dkiej papryki
  • 11/3 造瞠czki ostrej czerwonej papryki
  • 1/2 造瞠czki pieprzu (polecam 鈍ie穎 mielony)
  • 1 2/3 造瞠czki granulowanego czosnku
  • szczypta soli zio這wej
  • 1 造磬a oleju rzepakowego (u mnie Olejowe Smaki)
  • dodatkowo: olej do sma瞠nia, ziemniaki na frytki i sk豉dniki na ulubione sur闚ki

Przygotowanie:

Do miseczki przek豉damy wszystkie przyprawy i dok豉dnie je mieszamy. Odstawiamy na bok.

Domowa przyprawa do gyrosa

Piersi z kurczaka kroimy w paski lub kostk (najwa積iejsze, aby by造 to ma貫 kawa趾i) i przek豉damy do wi瘯szej miski. Mi瘰o obsypujemy przygotowan przypraw gyros. Dodajemy 1 造磬 oleju rzepakowego i ca這嗆 mieszamy, aby przyprawy dok豉dnie oblepi造 ka盥y kawa貫k mi瘰a. Tak przygotowane mi瘰o wk豉dam do lod闚ki na minimum 1 godzin. Po tym czasie wyci庵amy mi瘰o z lod闚ki i sma篡my na oleju.

Usma穎ne mi瘰o podajemy z frytkami i ulubion sur闚k (lub ca造m zestawem sur闚ek). Tak przygotowane mi瘰o doskonale smakuje r闚nie w towarzystwie domowego sosu czosnkowego.

Domowy gyros na obiad

Smacznego

* Przepis w豉sny. Jest to moja wersja popularnej potrawy

鈔oda, 27 kwietnia 2016

Dzi podziel si z Wami przepisem na szybki i tani obiad. Sma穎ny ry z jajkiem i pieczarkami towarzyszy mi kiedy do嗆 cz瘰to. Teraz robi go rzadziej, w sumie nie wiem czemu ;) Ostatnio przypomnia豉m sobie zn闚 o tym smacznym daniu, gdy w lod闚ce znalaz豉m kilka pieczarek (po weekendowej pizzy). I bardzo si z tego powodu ciesz, bo taki ry jest naprawd smaczny. My郵, 瞠 zn闚 b璠 go cz瘰to przygotowywa. Spr鏏ujcie, zach璚am.

Sma穎ny ry z jajkiem i pieczarkami. Szybki i tani obiad z ry瞠m.

Sk豉dniki: (na 2 porcje)

  • 100 g ry簑 - u mnie pe軟oziarnisty Uncele Bens
  • 1 ma豉 cebulka
  • 5 pieczarek
  • 1 jajko klasy L
  • s鏊 i pieprz do smaku
  • 1-2 造磬i dowolnego t逝szczu do sma瞠nia*
  • do podania: pomidor i szczypiorek

* u mnie mix olej闚, ale sprawdzi si r闚nie mas這 lub olej czy oliwa

Przygotowanie:

Ry gotujemy wed逝g wskaz闚ek na opakowaniu (uwa瘸j帷, 瞠by go nie rozgotowa).

Cebulk drobno kroimy. Pieczarki obieramy i kroimy w grubsz kostk (u篡wam samych kapeluszy).

Cebulk i pieczarki obsma瘸my na t逝szczu. Zmniejszamy p這mie. Wbijamy jajko, rozprowadzamy je szybko po patelni mieszaj帷 z pieczarkami i cebulk (jakby鄉y robili jajecznic), ale nie nie pozwalamy mu si ca趾owicie 軼i望. Dodajemy szybko ugotowany ry i ca這嗆 mieszamy chwilk sma膨c, a jajko si zetnie. Ca這嗆 doprawiamy sol i pieprzem, pr鏏ujemy.

Podajemy od razu. Wierzch posypujemy szczypiorkiem. Potraw podajemy np. w towarzystwie 鈍ie篡ch pomidor闚.

Sma穎ny ry z jajkiem i pieczarkami.

Smacznego


wtorek, 26 kwietnia 2016

Dzi chcia豉bym podzieli si z Wami pomys貫m na pyszny i stosunkowo tani obiad. Z dw鏂h piersi z kurczaka otrzymujemy ca造 kopiasty talerz pysznych i chrupi帷ych kawa趾闚 kurczaka w zio這wo-musztardowej panierce. Taki obiad przygotujecie naprawd szybko. Chrupi帷e kawa趾i kurczaka mo瞠cie poda z ziemniakami, frytkami, ulubion sur闚k lub od tak do schrupania np. w towarzystwie pieczywa. Tak przygotowana pier z kurczaka doskonale sprawdzi si r闚nie na przyj璚ie. Polecam Wam bardzo ten przepis. Ja i moja rodzina (i znajomi) wprost przepadamy za takimi ma造mi chrupi帷e kawa趾i kurczaka w zio這wo-musztardowej panierce.

Chrupi帷e kawa趾i kurczaka w zio這wo-musztardowej panierce. Pyszny i tani obiad.

Chrupi帷e kawa趾i kurczaka w zio這wo-musztardowej panierce - przepis i pomys w豉sny.

Chrupi帷e kawa趾i kurczaka w zio這wo-musztardowej panierce. Idealna na obiad i przyj璚ie.

Uwaga blog przeniesiony:

po przepis zapraszam tutaj

Na nowej stronie znajdziecie wiele pysznych inspiracji zapraszam - klik

Zapisz

czwartek, 21 kwietnia 2016

Dzi przygotowuj帷 obiad postanowi豉m postawi na tradycj. Bo tak to jest, 瞠 cho inne propozycje s przepyszne, to czasem najwi瘯sz rado嗆 (zw豉szcza u mojego m篹a) wywo逝j... po prostu kotlety mielone :) Do tego ulubiona sur闚ka np. z og鏎k闚 kiszonych lub marchewkowo-porowa. Inne propozycje na sur闚ki znajdziecie tutaj.

Propozycja obiadowa. Mielone z sol cebulow i ulubion sur闚k.

Sk豉dniki:

  • 500 g mi瘰a mielonego np. wieprzowo-wo這wego
  • 1 jajko
  • 2 kajzerki + mleko do namoczenia bu貫k
  • 1 1/2 mniejszej cebuli
  • 1 造瞠czka soli cebulowej Skworcu
  • 1/2 造瞠czki pieprzu
  • bu趾a tarta
  • olej do sma瞠nia
  • ulubiona sur闚ka

Przygotowanie:

Wersja szybka: Do misy blendera z no瘸mi wk豉damy obran cebul i porwane na mniejsze kawa趾i bu趾i. Ca這嗆 zalewamy mlekiem (tylko tyle, by bu趾i nasi彗造 i by造 mi瘯kie). Miksujemy do czasu, a blender dok豉dnie poszatkuje cebul i rozdrobi bu趾i. Wersja tradycyjna: Bu趾i wk豉damy np. do g喚bokiego talerza i zalewamy mlekiem, odstawiamy do namoczenia. Cebul obieramy i drobno siekamy.

Do du瞠j miski wk豉damy 500 g mi瘰a mielonego, posiekan cebul i bu趾. Nast瘼nie wbijamy ca貫 jajko i dodajemy 1 造瞠czk soli cebulowej i 1/2 造瞠czki pieprzu.

Ca這嗆 wyrabiamy r璚znie. W trakcie wyrabiania mi瘰a dobrze jest doda odrobin zimnej wody na r璚e i wyrabia tak d逝go, a mi瘰o nie b璠zie przywiera do d這ni.

Formujemy w d這niach kotlety (mniejsze lub wi瘯sze). Obtaczamy je w bu販e tartej i wk豉damy na patelni z nagrzanym olejem. Sma篡my z obu stron.

Mielone podajemy z ulubionymi dodatkami.

Mielone z sol cebulow i ulubion sur闚k.

Smacznego

czwartek, 31 marca 2016

Cho kocham gotowa i za garnkami mog sta godzinami, to czasem zdarzy si taki dzie, 瞠 na nic nie mam czasu. Mam w闚czas wra瞠nie, 瞠 m鎩 zegar 軼ienny strasznie przyspiesza. Te tak czasem macie? I co w闚czas zrobi? Tu z pomoc przychodzi firma SyS i Dania babci Zosi. Dzi u mnie pyszny i po篡wny krupnik i szybkie placuszki ziemniaczane. Uwaga! Co wa積e danie te to same naturalne sk豉dniki (suszone).

Obiad dla zabieganych. Krupnik + placki ziemniaczane w kilka chwil dzi瘯i SYS

Sk豉dniki:

Przygotowanie:

Krupnik:

Szybka wersja wg producenta: Zawarto嗆 obu torebek wsypujemy do 1 litra zimnej wody. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Ca這嗆 gotujemy na ma造m ogniu 20 minut (mo積a doda 造磬 mas豉 lub oleju). Doprawiamy do smaku.

Moja wersja: Zawarto嗆 torebek wsypujemy do 1 litra zimnej wody, dok豉dnie mieszamy. Nast瘼nie dodajemy 1 nog kurczaka i 3/4 szklanki wody. Gotuj na ma造m ogniu oko這 40 minut. Opcjonalnie doprawiamy. Krupnik podajemy posypany pietruszk (鈍ie膨 lub suszon).

Placuszki ziemniaczane:

Zawarto嗆 obu torebek mieszamy z 400 ml wody. Dodajemy 2 jajka. Odstawiamy na oko這 10 minut (do zg瘰tnienia masy). Placki sma篡my z obu stron na z這to na rozgrzanym oleju. Podajemy z krupnikiem.

Smacznego



鈔oda, 30 marca 2016

Witam wszystkich serdecznie. Cho na blogu (jak pewnie stali czytelnicy zauwa篡li) zacz窸y pojawia si przepisy l瞠jsze i bardziej fit, mam "szuflad" (dysk) pe貫n wcze郾iej przygotowanych przepis闚 zupe軟ie z innej kategorii. Tak瞠 nie martwcie si, jak zawsze staram si, aby na moim blogu znalaz造 si r騜norodne przepisy dla ka盥ego. Dzi chcia豉bym podzieli si z Wami przepisem na domow pizze a la bolognese na zio這wym cie軼ie. Przygotowanie nie sprawi Wam k這pot闚, a efekt... powinien zadowoli nawet najwi瘯szego fana pizzowych smak闚. U mnie zreszt tak by這 ;) To by naprawd smaczny i udany wiecz鏎. Zapraszam Was, wi璚 do spr鏏owania pizzy wed逝g mojego przepisu.

Pizza a la bolognese na zio這wym cie軼ie. Domowa pizza bolognese.

Sk豉dniki: (na blaszk; uwaga - pizz mo瞠cie r闚nie uformowa w tradycyjny kszta速 okr璕u)

  • 2 1/2 szklanki m彗i pszennej
  • 1 szklanka ciep貫j wody
  • 3/4 造磬i przyprawy do pizzy Skworcu
  • 2 opakowania dro盥篡 instant (2x7g)
  • odrobina oleju (oko這 造瞠czki)
  • twardy ser w kostce np. Gouda
  • sos bolognese oko這 1-11/2 chochelki g瘰tego sosu

* mo瞠cie wykorzysta ten przepis, sw鎩 w豉sny lub u篡 gotowego sosu bolognese ze s這ika i doda do niego mi瘰o mielone. Wa積e! aby sos by g瘰ty. U mnie jest, to zawsze sos, kt鏎y zostaje z obiadu z dnia poprzedniego.

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy m彗, suche dro盥瞠, przyprawy. Dodajemy ciep陰 (! ale nie gor帷) wod i odrobin oleju (oko這 造瞠czki). Ca這嗆 zagniatamy r瘯, a z ciasto utworzy si zwarta kula. Je郵i b璠zie taka potrzeba mo積a dosypa odrobin m彗i.

Ciasto odstawiamy do wyro郾i璚ia. Je郵i nie posiadacie tak jak ja specjalnej miski do ciast dro盥穎wych z zamkni璚iem, przykryjcie swoj misk 軼iereczk i zadbajcie, aby ustawi j w ciep造m miejscu.

Blach nat逝szczamy margaryn, aby 豉twiej formowa na niej ciasto. Wyro郾i皻e ciasto wyk豉damy na blach i ugniataj帷 r瘯 miejsce przy miejscu tworz dowolny kszta速 placka (okr庵造 lub rozci庵am pizz na ca陰 blach).

Tak przygotowane ciasto odstawiam pod 軼iereczk jeszcze na 10 minut. Nast瘼nie wk豉damy samo ciasto do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (na 鈔odkowy poziom).

Lekko podpieczony sp鏚 pizzy wyci庵amy z piekarnika i nak豉damy nasz sos bolognese (!g瘰ty).

Wk豉damy do piekarnika na kolejne 18-20 minut. Na koniec wyci庵amy jeszcze na chwil i posypujemy ca陰 pizz (startym na tarce na grubych oczkach) serem 鄴速ym.

Wk豉damy do piekarnika na ostatnie 5 minut. Wyci庵amy i podajemy.

Pizza a la bolognese na zio這wym cie軼ie.

Pizza a la bolognese na zio這wym cie軼ie.

Smacznego


wtorek, 29 marca 2016

Po 鈍i徠ecznych smako造kach, suto zastawionych sto豉ch postanowi豉m wr鏂i do formy i zacz望 o siebie dba. Dzi zapraszam Was na pyszny lekki sos tu鎍zykowy z orkiszowym makaronem. Takie danie idealnie syci i dostarcza wielu cennych sk豉dnik闚. Spr鏏ujcie. Przygotowanie takiego obiadu nie zajmie Wam zbyt wiele czasu.

Lekki sos tu鎍zkowy z orkiszowym makaronem.

Sk豉dniki: (na 1 spor porcj)

* u mnie 豉godny ketchup z pieprzem; je郵i takiego nie posiadacie danie nale篡 delikatnie przyprawi pieprzem

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (, ale bez dodatku soli).

Cebulk kroimy i podsma瘸my na oliwie. Nast瘼nie zmniejszamy gaz i dodajemy ca貫go tu鎍zyka (ods帷zonego uprzednio z oleju). Mieszamy.

Kolejno dodajemy ketchup, zn闚 mieszamy.

Na koniec dodajemy jogurt, szybko mieszamy i zdejmujemy patelni z ognia.

Tak przygotowany sos podajemy z makaronem orkiszowe pi鏎ka. Ca這嗆 mo積a delikatnie posypa koperkiem.

Smacznego

Zapraszam Was r闚nie na konkurs organizowany przez firm Graal:

Ryby – pozycja obowi您kowa w zdrowej diecie!

– Zainspiruj si wiosn z Graal®!

Razem z wiosn pojawiaj si plany – zmiana nawyk闚 篡wieniowych na lepsze izwi瘯szenie aktywno軼i fizycznej, kt鏎e sprawi, 瞠 b璠ziemy pe軟i si i pozytywnej energii. Nie bez wp造wu jest ch耩 poprawienia swojej kondycji i sylwetki, wszak nadchodz ciep貫 dni, kiedy chowamy zimow odzie w g陰b szafy oraz ods豉niamy cia這. Nale篡 jednak podchodzi do plan闚, zw豉szcza tych dietetycznych, z umiarem. W codziennym menu nie mo瞠 zabrakn望 zdrowych t逝szcz闚 oraz bia趾a – ich idealnym 廝鏚貫m s 豉two dost瘼ne i pyszne ryby Graal®.

Ryby to jeden z kluczowych element闚 zdrowej diety. Wp造waj pozytywnie na ca造 organizm cz這wieka, poniewa w sk豉dzie zawieraj nienasycone kwasy t逝szczowe, witaminy, minera造 i wiele wa積ych pierwiastk闚. Jest to tak瞠 dobra alternatywa dla bia貫go i czerwonego mi瘰a, r闚nie smaczna i 豉twa w przygotowaniu. Graal® podpowiada, jakie ryby najlepiej wybra i dlaczego warto je je嗆.

Zainspiruj si wiosn z Graal® i wygraj rower – KONKURS

Chc帷 zainspirowa Polki i Polak闚 do zdrowego stylu 篡cia i w陰czenia produkt闚 rybnych do codziennej diety, Graal postanowi przeprowadzi konkurs „Zainspiruj si wiosn
z Graal®”. Co tydzie, przez 9 ods這n konkursu, mo積a wygra rower i karty upominkowe na sportowe zakupy w sieci sklep闚 Decathlon. Aby wzi望 w nim udzia, nale篡 kupi produkt obj皻y promocj (czyli wszystkie Salatino marki Graal, wszystkie tu鎍zyki marki Graal, wszystkie filety z makreli marki Graal) zachowa paragon i doko鎍zy zdanie konkursowe: „Graal wiosn inspiruje mnie do…”. Zg這si si do konkursu mo積a zar闚no za po鈔ednictwem formularza konkursowego: graal.pl/konkurs jak i wysy豉j帷 sms* w nast瘼uj帷y spos鏏: „graal.numerparagonu.odpowied” pod numer 4321. Szczeg馧owe informacje oraz regulamin dost瘼ne s na stronie internetowej: graal.pl/konkurs. Konkurs rozpoczyna si ju 1 marca i b璠zie trwa do 30 kwietnia 2016 roku.

*koszt sms wg taryfy operatora.

Konkurs - zainspiruj si wiosn z Graal



 
1 , 2 , 3 , 4 , 5

UWAGA!!! Zmiana adresu bloga. Zapraszam na NOW STRON

Codziennie nowa porcja smacznych inspiracji. Spotkajmy si pod nowym adresem http://slodkieokruszki.pl

Kontakt: matleen@gazeta.pl m.slodkieokruszki@gmail.com Nawi您anie wsp馧pracy

B璠zie mi niezmiernie mi這, je郵i zostawisz po sobie jaki 郵ad w postaci komentarza.

Prawa autorskie

Tre軼i i zdj璚ia zawarte na tym blogu s moj w豉sno軼i. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materia堯w w ca這軼i lub w cz窷ci bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, maj徠kowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.

Tu mnie znajdziecie:

blogi kulinarne

Tu mnie znajdziecie:

Katalog Smak闚 - Przepisy kulinarne na ka盥 okazj i wyszukiwarka przepis闚

Tu mnie znajdziecie:

rondel

Tu mnie znajdziecie:

Lista Blog闚 Kulinarnych

Tu mnie znajdziecie:

FlyB - Kulinaria

Tu mnie znajdziecie:

myTaste.pl

Tu mnie znajdziecie:

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...