Bo tylko tyle zostaje, je¶li wk³adamy serce w to co przyrz±dzamy. Gotujmy razem - smacznie, szybko, zdrowo, kolorowo ...
¶roda, 18 maja 2016

Moi drodzy,

dzi¶ chcia³abym Wam podziêkowaæ, ¿e ze mn± jeste¶cie. Blog "S³odkie okruszki" jest ju¿ z Wami od 13 stycznia 2015 r. Wiele dni i wiele przepisów za nami. Ale moja pasja i mi³o¶æ do gotowania wci±¿ trwa! Nie martwcie siê ten post to nie koniec, ten post to POCZ¡TEK nowej ods³ony bloga! Mam ogromn± przyjemno¶æ zaprosiæ Was na NOW¡ STRONÊ BLOGA:

www.slodkieokruszki.pl

Mam nadziejê, ¿e zmiany przypadn± Wam do gustu. A co siê nie zmieni? Serce, które wk³adam w potrawy i ka¿dy opublikowany post. Codziennie bêdê siê z Wami dzieliæ now± porcj± pysznych przepisów. A ponadto tak jak dotychczas na blogu znajdziecie równie¿ recenzje ksi±¿ek, porady, ciekawostki i inne poza kuchenne sprawy.

 

Pieczcie i gotujcie razem ze mn±!

S£ODKIE OKRUSZKI ZMIENIAJ¡ SIÊ DLA WAS I WCI¡¯ CHC¡ BYÆ Z WAMI!

Zmiany!!! Zaproszenie!!! I nowe inspiruj±ce przepisy

 

Ju¿ jutro pierwsze nowe przepisy! Uchylê r±bka tajemnicy - bêdzie pysznie, s³odko i z makiem ;)


Zapraszam Was serdecznie,

Magdalena

 

 

P.s. Specjalnie dla Was i z szacunku dla wspania³ych pracowników BLOX nie usuwam bloga znajduj±cego siê pod tym adresem. Przepisy zosta³y przeniesione na now± stronê. A na tej niech nadal trwaj± i ciesz±. Oczywi¶cie nowe posty nie bêd± ju¿ tu publikowane (chyba, ¿e z sentymentu od tak czasem zajrzê i co¶ napiszê...)

Tagi: inne
14:57, matleen , Inne
Link Komentarze (1) »
poniedzia³ek, 16 maja 2016

Uwielbiam pieczarki. S± nie tylko doskona³ym dodatkiem do pizzy, zapiekanek czy sosów. Te pyszne grzyby mo¿ecie podaæ równie¿ jako samodzielne danie. Dzi¶ zapraszam Was na pieczarki w delikatnym cie¶cie z pomidorow± nut±. Przygotowanie jest naprawdê proste i szybkie. Pieczarki w cie¶cie sprawdz± siê doskonale jako przek±ska na przyjêciu, samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Spróbujcie. Pieczarki w delikatnym cie¶cie z pomidorow± nut± najlepiej smakuj± w towarzystwie ketchupu lub ulubionego sosu, np. czosnkowego. 

Pieczarki w delikatnym cie¶cie z pomidorow± nut±

Sk³adniki: (na 15-16 ma³ych pieczarek)

  • 15-16 ma³ych pieczarek
  • 1/2 szklanki m±ki pszennej
  • 3 ³y¿ki m±ki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 ³y¿ki ketchupu (u mnie ketchup Extra Kielecki ³agodny)
  • 1 ma³e jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie do podania zielona pietruszka

Przygotowanie:

Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i ca³o¶æ dok³adnie mieszamy. Nastêpnie dodajemy obie m±ki, ketchup i przyprawy (doprawiamy jak panierkê na kotlety), znów wszystko mieszamy.

Pieczarki (same kapelusze) obieramy i maczamy w cie¶cie. Wyci±gamy (np. za pomoc± ³y¿ki sto³owej) i uk³adamy na rozgrzanym t³uszczu. Pieczarki sma¿ymy z obu stron na z³oto.

Pieczarki w delikatnym cie¶cie z pomidorow± nut± - przygotowanie

Ods±czamy z t³uszczu na papierze i podajemy.

Propozycja podania:

Pieczarki w cie¶cie posypujemy zielon± pietruszk± i podajemy w towarzystwie ketchupu lub sosu czosnkowego.

Pieczarki w delikatnym cie¶cie z pomidorow± nut± (2)

Smacznego



niedziela, 15 maja 2016

Uwielbiam rabarbar. Ten wiosenny, zielony kolor, lekko kwaskowaty smak... Nic tylko cieszyæ siê i je¶æ go póki jest. Dzi¶ zapraszam Was na pyszne, wiosenne danie z jego udzia³em. Karmelizowany rabarbar na puszystych placuszkach jogurtowych (z olejem rzepakowym) to doskona³e po³±czenie kwaskowato-s³odkich smaków i delikatnych placuszków jogurtowych. Spróbujcie. Placuszki przygotowa³am na oleju rzepakowym, poniewa¿ olej rzepakowy jest naturalnym ¼ród³em steroli ro¶linnych oraz witaminy E i dlatego warto go dodawaæ do ka¿dego dania. Ja zawsze mam go w swojej kuchni. A wy?

Karmelizowany rabarbar na puszystych placuszkach jogurtowych (z olejem rzepakowym)

Sk³adniki: (na 8 sztuk)

  • 1/2 szklanki m±ki pszennej
  • 6 ³y¿ek jogurtu typu greckiego
  • 1 ³y¿ka oleju rzepakowego + do sma¿enia
  • 2 ³y¿eczki cukru (mo¿na pomin±æ)
  • 1 wiêksze jajko
  • 1/2 ³y¿eczki proszku do pieczenia
  • 1/2 wiêkszej ³odygi rabarbaru
  • 11/2 ³y¿ki mas³a
  • 11/2 ³y¿ki cukru
  • du¿a szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt, cukier (mo¿na pomin±æ, bo s³odyczy dodaje karmelizowany rabarbar) i ca³o¶æ dok³adnie mieszamy. Nastêpnie dodajemy olej, znów mieszamy. Na koniec wsypujemy m±kê z proszkiem do pieczenia i znów mieszamy. Ciasto na placuszki ma mieæ konsystencjê gêstej ¶mietany. Je¶li jest za gêste dodajemy troszkê jogurtu, za rzadkie m±ki (dodajemy ma³e porcje i dok³adnie mieszamy sprawdzaj±c konsystencjê).

Placuszki sma¿ymy na niewielkiej ilo¶ci oleju rzepakowego z obu stron na z³oto na ma³ym ogniu.

Jak przygotowaæ karmelizowany rabarbar:

Rabarbar obieramy, nastêpnie tniemy w mniejsz± kostkê. Na patelni topimy mas³o, nastêpnie dodajemy cukier i karmelizujemy przez chwilê (powinien lekko zbr±zowieæ). Nastêpnie dodajemy pokrojony rabarbar, a ca³o¶æ (po wierzchu) oprószamy cynamonem. Rabarbar sma¿ymy, co jaki¶ czas mieszaj±c a¿ do miêkko¶ci. Na patelni powinien zostaæ na lepki, s³odki sos, którym polejemy nasze placuszki.

Placuszki podajemy z ciep³ym karmelizowanym rabarbarem.

Karmelizowany rabarbar na puszystych placuszkach jogurtowych (z olejem rzepakowym) (2)

Smacznego

Olej rzepakowy - konkurs

 

pi±tek, 13 maja 2016

Wegetariañskie leczo z cukini±

Uwielbiam leczo. Gdy tylko zobaczy³am pyszn± cukiniê nie mog³am siê oprzeæ, by go nie przygotowaæ. Dzi¶ dzielê siê z Wami moim przepisem na leczo w wersji wegetariañskiej. Szybko, ³atwo, smacznie i syc±c±. Idealne na obiad. Spróbujcie.

Wegetariañskie leczo z cukini± (2)

Choæ na zdjêciu moje leczo podajê z bu³k±, to ostatecznie zjad³am je z pysznym chlebem kukurydzianym. Wegetariañskie leczo mo¿ecie podaæ równie¿ z ziemniakami, kasza itp.

Sk³adniki:

  • 2 mniejsze zielone cukinie
  • 1 ¿ó³ta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2-3 ³y¿ki oleju rzepakowego (u mnie Woj-len)
  • 1 puszka pomidorów*
  • 1 ³y¿eczka papryki s³odkiej
  • 1/2 ³y¿eczki papryki ostrej
  • 1/2 ³y¿eczki czubrycy bia³ej
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie zielona pietruszka do podania

* pomidory ca³e bez skórki 400 g waga netto

Przygotowanie:

Obie papryki krojê w do¶æ du¿± kostkê. Cukinie (u mnie m³ode, wiêc nie trzeba ich obieraæ) krojê na kawa³ki podobnej wielko¶ci.

Leczo - przygotowanie

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, podsma¿amy pokrojon± w piórka lub drobniej cebulkê. Nastêpnie dodajemy pokrojone warzywa (cukinie i papryki). Ca³o¶æ doprawiamy przyprawami (s³odka i ostra papryka oraz czubryca bia³a), mieszamy. Wszystko sma¿ymy na mniejszym ogniu oko³o 10-15 minut (a¿ papryki zmiêkn±), co jaki¶ czas mieszaj±c.

Leczo - przygotowanie (2)

Nastêpnie dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy potrawê sol± (delikatnie) i pieprzem. Nakrywamy nasz± patelniê pokrywk± i dusimy wszystko 5-8 minut. Pod koniec duszenia próbujemy nasze leczo, opcjonalnie doprawiamy.

Leczo podajemy z ulubionymi dodatkami (chleb, kasze, ziemniaki itp.). Ja przed podaniem zawsze posypuje je odrobin± zielonej pietruszki.

Wegetariañskie leczo z cukini± (4)

Smacznego


czwartek, 12 maja 2016

Ostatnio dosta³am spor± ilo¶æ rabarbaru. Bardzo lubiê te kwa¶ne ³odygi. Dzi¶ zapraszam Was na pyszny wiosenny deser warstwowy z rabarbarem. Idealna równowaga miêdzy s³odkim i kwa¶nym w ka¿dej ³y¿eczce. I to co mi by³o bardzo potrzebne - chwila pysznego relaksu. Spróbujcie.

Wiosenny deser warstwowy z rabarbarem

Wiosenny deser warstwowy z rabarbarem (2)

Sk³adniki:

* ilo¶æ zale¿y od indywidualnych upodobañ

Przygotowanie:

Rabarbar obieramy. Nastêpnie tniemy wzd³u¿, po czym kroimy na do¶æ cienkie plasterki 2-3 mm.

Na ma³± patelniê nalewamy wodê (5 ³y¿ek) i wsypujemy nasz rabarbar. Nastêpnie ca³o¶æ posypujemy po wierzchu cukrem. Na pocz±tku warto nasypaæ go mniej, pod koniec mo¿na dodaæ wiêcej. Nasz rabarbar "sma¿ymy/dusimy" na ¶rednim ogniu oko³o 5 minut, mieszaj±c co jaki¶ czas. Rabarbar powinien byæ miêkki, lekko siê rozpadaæ i delikatnie s³odki.

Rabarbar - przygotowanie

Ciasta wrzucamy do misy blendera i rozdrabniamy.

Do pucharka nak³adamy warstwami - rozdrobnione ciasteczka (oko³o 3 ³y¿ki), po³owê rabarbaru, znów ciasteczka (oko³o 3  ³y¿ki), warstwê serka homogenizowanego (najlepiej, aby by³ zimny), rabarbar i resztê ciasteczek. Ilo¶ci s± orientacyjne, zale¿± od wielko¶ci pucharka.

Deser odstawiamy na oko³o 3 minuty, aby rabarbar nie by³ zbyt gor±cy i ciasteczka lekko namiêk³y.

Podajemy.

Wiosenny deser warstwowy z rabarbarem (3)

Smacznego

¶roda, 11 maja 2016

Uwielbiam dania z ry¿em, a ju¿ w szczególno¶ci po³±czenie d³ugoziarnistego ry¿u z dzikim i delikatnego miêsa. Takie obiady mog³abym je¶æ codziennie. Zreszt± przyznam Wam szczerze, ¿e codziennie mog³abym je¶æ sam ry¿. Od dziecka za nim wprost przepada³am. A ten z dzikim... po za smakiem ma jeszcze jedn± zaletê - potrawy z jego udzia³em zawsze te¿ ciesz± oczy. Dzi¶ zapraszam Was na ry¿ z delikatnym kurczakiem w zio³owym sosie (z pietruszk±). Danie idealne na obiad, syte, pyszne i ³atwe w przygotowaniu. Spróbujcie.

Ry¿ z delikatnym kurczakiem w zio³owym sosie (z pietruszk±)

Przepis bierze udzia³ w konkursie. Ja zaRY¯ykowa³am, a Wy?

Ry¿ z delikatnym kurczakiem w zio³owym sosie (z pietruszk±) (2)

Sk³adniki: (dla 2 osób)

  • 2x125 g d³ugoziarnistego ry¿u z dzikim UncleBen's
  • 1 du¿a pier¶ z kurczaka
  • 2 ma³e szalotki
  • 1 ³y¿ka przyprawy do kurczaka*
  • 1/3 ³y¿ki czubrycy bia³ej*
  • oko³o 21/2 ³y¿ki oleju
  • 1/3 szklanki wody + 2 p³askie ³y¿eczki m±ki ziemniaczanej
  • 11/2 ³y¿ki posiekanej zielonej pietruszki
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w mniejsze kawa³ki (np. w kostkê). Nastêpnie przek³adamy do miski. Dodajemy przyprawê do kurczaka, czubrycê bia³± i 1/2 ³y¿ki oleju. Ca³o¶æ mieszamy, aby przyprawy pokry³y dok³adnie miêso. Miêso wk³adamy do lodówki na oko³o 1 godzinê (lub d³u¿ej). Opcjonalnie (je¶li bardzo zale¿y nam na czasie) mo¿na pomin±æ ten etap. Jednak miêso bêdzie smaczniejsze, gdy spêdzi odpowiedni± ilo¶æ czasu w lodówce w przyprawach.

Ry¿ gotujemy zgodnie z instrukcj± na opakowaniu.

Kurczaka wyjmujemy z lodówki. Na patelni podsma¿amy na minimalnej ilo¶ci t³uszczu pokrojone szalotki. Nastêpnie dodajemy oko³o 2 ³y¿ki oleju i ca³e miêso. Kurczaka sma¿ymy na ¶rednim ogniu. Gdy kurczak bêdzie podsma¿ony dolewamy do niego 1/3 szklanki wody z m±k± ziemniaczan± (dok³adnie wymieszan±). Ca³o¶æ mieszamy, aby nie zrobi³y siê grudki. Po czym dodajemy posikan± natkê pietruszki, znów mieszamy. Ca³o¶æ doprawiamy pieprzem (posypujemy po wierzchu).

Kurczak w sosie - przygotowanie

Kurczaka dusimy do miêkko¶ci, co jaki¶ czas mieszaj±c. Sos powinien ³adnie zgêstnieæ, a kurczak byæ miêkki. Pod koniec mo¿na potrawê doprawiæ pieprzem (je¶li uwa¿amy, ¿e jest go za ma³o).

Na talerze wyk³adamy ciep³y ry¿ i porcje kurczaka w sosie. Podajemy od razu.

Ry¿ z delikatnym kurczakiem w zio³owym sosie (z pietruszk±) (3)

Smacznego




 

 

A ty ZaRy¿ykujesz? 8 kg paczka od UncleBen's

UncleBen's - tej marki chyba nie trzeba nikomu przedstawiaæ. Doskona³e ry¿e, sosy... wspania³e inspiracje. Ale czy wiecie, ¿e na stronie www.zostanszefemkuchni.pl trwa wspania³y konkurs?

Ja zaRY¯ykowa³am. A Wy?

Jeszcze nigdy nie dosta³am tak wielkiej paczki pe³nej produktów. Biedny kurier, tyle piêter i 8 kg skrzynia w rêkach... Osobi¶cie sama mia³am problem by j± przenie¶æ spod drzwi do kuchni.

A co kry³a ta wspania³a skrzynia?

ry¿e

sosy

kalendarz, notesy

fartuchy (dla mnie i dziecka)

czapka kucharza, w której moja pociecha wprost uroczo wygl±da ;)

I... ksi±¿kê z przepisami i autografem Joseph'a

Dziêkujê !!!

8 kg paczka od UncleBen's

A Was zapraszam na stronê. Uwa¿am, ¿e warto zaRY¯ykowaæ! Je¶li jeste¶cie ciekawi moich propozycji znajdziecie je tutaj, w¶ród nich: sma¿ony ry¿ z jajkiem i pieczarkami, szybki deser ry¿owy z karmelizowanym jab³kiem. A poza nimi na stronie znajdziecie mnóstwo innych ry¿owych inspiracji.

 

 

 

 

 

Uwielbiam lody. Ostatnie majowe dni s± tak ciep³e, ¿e postanowi³am przygotowaæ kolejn± domow± wersjê tego pysznego, zimnego deseru. W poniedzia³ek dosta³am pyszn±, s³odk± paczkê od Cukrów Nyskich po brzegi wype³nion± ciasteczkami. Ale¿ moje rodzina siê cieszy³a na ten widok ;) Ja zreszt± równie¿, bo uwielbiam s³odycze, a te kojarz± mi siê z dzieciñstwem. Cukry Nyskie, to od lat ten sam wspania³y smak. Dlatego pierwsze w tym sezonie lody musia³y byæ... a jak¿e z ciasteczkami. Takie ma³e s³odkie ciasteczkowe drobiny doskonale komponuj± siê z ¶mietankowym smakiem zimnych lodów. Spróbujcie. Polecam!

Domowe lody ciasteczkowe (bez jajek, bez maszynki)

Domowe lody ciasteczkowe (bez jajek, bez maszynki)(2)

Sk³adniki: (na oko³o 6 ga³ek lodów)

* odmierza³am szklank± o pojemno¶ci 250 ml

Uwaga! ¦mietanka i mleko powinny byæ sch³odzone

Przygotowanie:

Ciasteczka wrzucamy do misy blendera z no¿ami i je rozdrabniamy (nie dok³adnie) zostawiaj±c troszkê wiêkszych kawa³ków.

Domowe lody ciasteczkowe - przygotowanie

Do miski wlewamy zimn± ¶mietankê, dodajemy ma³± szczyptê soli i ubijamy mikserem najlepiej na sztywno (najwa¿niejsze by ¶mietanka znacznie powiêkszy³a objêto¶æ, ja nie zawsze ubijam j± na sztywno).

Pod koniec ubijania zmniejszamy obroty miksera na minimalne i dolewamy s³odzone mleczko skondensowane, miksujê dos³ownie chwilê. Odk³adamy mikser.

Do masy wsypujemy rozdrobnione ciasteczka i delikatnie mieszamy je z mas±.

Masê przelewamy do plastikowego pojemnika z pokrywk±. Zamkniêty pojemnik wk³adamy od razu do zamra¿alnika.

Lody (w zale¿no¶ci od zamra¿alnika) mrozimy oko³o 4 godziny. Przez pierwsz± godzinê nale¿y je przemieszaæ oko³o 3 razy dok³adnie widelcem, aby nie wytworzy³y siê kryszta³ki lodu. Pó¼niej mo¿na mieszaæ co 1-11/2 godziny.

Gotowe lody podajemy same lub z ulubionymi dodatkami.

Domowe lody ciasteczkowe (bez jajek, bez maszynki)(3)

Domowe lody ciasteczkowe (bez jajek, bez maszynki)(4)

Smacznego

* przepis i pomys³ w³asny

 

 

wtorek, 10 maja 2016

Uwielbiam rabarbar. Pamiêtam, ¿e jako dziecko mog³am go je¶æ od tak - rabarbar w r±czkê i do buzi, ewentualnie maczany w cukrze. Teraz raczej preferujê go w cie¶cie lub plackach. Dzi¶ zapraszam Was na waniliowe placuszki z rabarbarem (na oleju kokosowym). Jak dla mnie pozycja obowi±zkowa w sezonie ;) ¦niadanie z rabarbarem musi byæ. Moje dzieci te¿ przepadaj± za tymi placuszkami. Placuszki wychodz± puszyste z s³odko-kwa¶n± nut±, jak dla nas idealne. Jedynie musicie siê uzbroiæ w cierpliwo¶æ, bo trzeba je sma¿yæ przez d³u¿sz± chwilê na minimalnym ogniu, aby dok³adnie usma¿y³y siê w ¶rodku (placuszki s± grubiutkie). Ale tu z pomoc± przychodzi wspania³e dobrodziejstwo jakim jest olej kokosowym ;) Ja mam wielki s³ój oleju od Woj-len, wiêc mogê sma¿yæ (nie tylko placuszki) do woli. 

Je¶li tak jak ja lubicie rabarbar, zapraszam Was równie¿ na rabarbarowo-jab³kowe ciasto waniliowe.

Waniliowe placuszki z rabarbarem (na oleju kokosowym)

Waniliowe placuszki z rabarbarem (na oleju kokosowym)(2)

Sk³adniki:

  • 2x150 g serek homogenizowany o smaku waniliowym z pokruszon± lask± wanilii
  • 1 ³y¿eczka oleju kokosowego Woj-len + olej kokosowy do sma¿enia
  • 1 pe³na szklanka m±ki pszennej
  • 2 ma³e jajka
  • odrobina soli
  • szczypta sody oczyszczonej
  • 1/3 ³y¿eczki proszku do pieczenia
  • 1/2 ³odygi rabarbaru

Przygotowanie:

Rabarbar tniemy wzd³u¿, a nastêpnie na plasterki. Odstawiamy. Dobrze jest przed krojeniem obraæ rabarbar ze skórki.

Do miski przek³adamy ca³y serek homogenizowany, nastêpnie wbijamy 2 jajka i ca³o¶æ dok³adnie mieszamy do po³±czenia sk³adników.

Kolejno dodajemy ³y¿eczkê oleju kokosowego (miêkkiego, je¶li macie twardy nale¿y go rozpu¶ciæ)i odrobinê soli, znów ca³o¶æ dok³adnie mieszamy.

Nastêpnie wsypujemy m±kê z proszkiem do pieczenia i sod±, dok³adnie mieszamy do uzyskania do¶æ gêstej jednolitej masy.

Na koniec dodajemy pokrojony rabarbar, mieszamy.

Placuszki z rabarbarem - przygotowanie

Na rozgrzan± patelniê wyk³adamy po jednej ³y¿ce masy. Placuszki sma¿ymy na minimalnym p³omieniu na oleju kokosowym (niewielka ilo¶æ, tyle by nie przywiera³y do powierzchni patelni). Placuszki sma¿ymy do¶æ d³ugo z ka¿dej strony (, aby do¶æ grube placuszki dobrze dopiek³y siê w ¶rodku) do uzyskania z³otego koloru.

Waniliowe placuszki z rabarbarem podajemy od razu same lub oprószone cukrem pudrem.

Waniliowe placuszki z rabarbarem (na oleju kokosowym)(3)

Smacznego

poniedzia³ek, 09 maja 2016

Dzi¶ zapraszam Was na jedno z moich ukochanych ciast. Gdy tylko na dzia³ce pojawiaj± siê wspania³e ³odygi rabarbaru nie mo¿e zabrakn±æ wypieku z jego udzia³em. Po³±czenie lekko kwaskowatego rabarbaru z delikatnie s³odkim jab³kiem i pysznym waniliowym ciastem jest tym co uwa¿am za kwintesencjê wiosny. To ciasto najlepiej smakuje w plenerze. Piknik, rodzina, przyjaciele, zieleñ traw, s³oneczko i kawa³ek rabarbarowo-jab³kowego ciasta waniliowego... Oj tak. Ciasto przygotowuje na oleju rzepakowym, poniewa¿ olej rzepakowy jest naturalnym ¼ród³em steroli ro¶linnych oraz witaminy E i dlatego warto go mieæ zawsze w kuchni i dodawaæ do swoich ulubionych potraw, równie¿ tych s³odkich. W koñcu s³odycz i zdrowie te¿ mog± i¶æ w parze ;) Zachêcam do pieczenia.

Rabarbarowo-jab³kowe ciasto waniliowe

Rabarbarowo-jab³kowe ciasto waniliowe. Przepis ze starego rodzinnego zeszytu z przepisami z moimi zmianami.

Ciasto dodajê do wspólnej zabawy blogerów organizowanej na Facebook "Ciasto na niedzielê". Razem ze mn± udzia³ w zabawie bra³y: Dagmara, Marzena, Ma³gosia, Asia, Agnieszka, Sylwia, Bo¿ena, Iwona

Rabarbarowo-jab³kowe ciasto waniliowe. Szybkie ciasto.

 

UWAGA! Blog przeniesiony. Zapraszam na now± stronê (adres w bocznej szpalcie po prawej) po ten i wiele innych smacznych przepisów.

- przepis znajdziecie tutaj (klik)



Smacznego

Przepis zg³aszam do konkursu:

Olej rzepakowy - konkurs

 

 

 

 

 

 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 63

UWAGA!!! Zmiana adresu bloga. Zapraszam na NOW¡ STRONÊ

Codziennie nowa porcja smacznych inspiracji. Spotkajmy siê pod nowym adresem http://slodkieokruszki.pl

Kontakt: matleen@gazeta.pl m.slodkieokruszki@gmail.com Nawi±zanie wspó³pracy

Bêdzie mi niezmiernie mi³o, je¶li zostawisz po sobie jaki¶ ¶lad w postaci komentarza.

Prawa autorskie

Tre¶ci i zdjêcia zawarte na tym blogu s± moj± w³asno¶ci±. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materia³ów w ca³o¶ci lub w czê¶ci bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, maj±tkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.

Tu mnie znajdziecie:

blogi kulinarne

Tu mnie znajdziecie:

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na ka¿d± okazjê i wyszukiwarka przepisów

Tu mnie znajdziecie:

rondel

Tu mnie znajdziecie:

Lista Blogów Kulinarnych

Tu mnie znajdziecie:

FlyB - Kulinaria

Tu mnie znajdziecie:

myTaste.pl

Tu mnie znajdziecie:

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...