Bo tylko tyle zostaje, je郵i wk豉damy serce w to co przyrz康zamy. Gotujmy razem - smacznie, szybko, zdrowo, kolorowo ...
Blog > Komentarze do wpisu

Puszyste ciasto cytrynowe z kandyzowanym ananasem

Uwielbiam proste i szybkie wypieki. W szczeg鏊no軼i te, kt鏎e pachn cytrynowo... Dzi zapraszam Was na jeden z nich. Pyszne ciasto cytrynowe z kandyzowanym ananasem, to idealna s這dko嗆 do kawy lub herbaty. Ci篹ko sko鎍zy jedzenie na jednym kawa趾u ;) Spr鏏ujcie, polecam. Ciasto jest naprawd pyszne i... takie puszyste.

Puszyste ciasto cytrynowe z kandyzowanym ananasem

Bardzo puszyste ciasto cytrynowe z kandyzowanym ananasem

Sk豉dniki:

  • 2 szklanki m彗i pszennej
  • 1 cytryna (鈔ednia)
  • 1/2 szklanki kandyzowanego ananasa Skworcu
  • 250 g margaryny (mi瘯kiej)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 1 1/2 造瞠czki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Siekamy 1/2 szklanki kandyzowanego ananasa na mniejsze kawa趾i i odstawiamy.

Do miski przek豉damy mi瘯k (!) margaryn - najlepiej poci皻 na mniejsze kawa趾i. Dosypujemy cukier i wbijamy jedno jajko, ca這嗆 dok豉dnie miksujemy.

Ci庵le miksuj帷 wbijamy kolejne jajka. Zmniejszamy obroty miksera. Wsypujemy 1 szklank m彗i pszennej z proszkiem do pieczenia, dok豉dnie miksujemy.

Nast瘼nie dodajemy sk鏎k start z jednej cytryny i sok z ca貫j cytryny. Miksujemy. Dodajemy reszt m彗i (1 szklank), miksujemy na mniejszych obrotach.

Na koniec wsypujemy kandyzowanego ananasa. Ca這嗆 chwilk miksujemy.

Ciasto przek豉damy 造磬 do wysmarowanej t逝szczem i obsypanej kasz mann formy (u mnie keks闚ka).

Ciasto pieczemy na 鈔odkowym poziomie w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka oko這 45 minut.

Gdy ciasto przestygnie wyjmujemy je z formy i opr鏀zamy cukrem pudrem.

Puszyste ciasto cytrynowe z kandyzowanym ananasem Skworcu

Smacznego

poniedzia貫k, 25 kwietnia 2016, matleen
Komentarze
2016/04/25 11:47:08
Ten ananas kusi!
-
2016/04/25 12:41:13
Szybkie ciasta s najlepsze (no mo瞠 opr鏂z dro盥穎wych;))
-
2016/04/25 18:16:21
Mmm, ale wygl康a bajecznie. Cytryna i ananas - super po陰czenie. Jeszcze takiego nie jad豉m chyba. Pozdrawiam serdecznie :)
-
2016/04/25 21:06:35
Pyszne ciacho, porywam du篡 kawa貫k do herbatki :-)

UWAGA!!! Zmiana adresu bloga. Zapraszam na NOW STRON

Codziennie nowa porcja smacznych inspiracji. Spotkajmy si pod nowym adresem http://slodkieokruszki.pl

Kontakt: matleen@gazeta.pl m.slodkieokruszki@gmail.com Nawi您anie wsp馧pracy

B璠zie mi niezmiernie mi這, je郵i zostawisz po sobie jaki 郵ad w postaci komentarza.

Prawa autorskie

Tre軼i i zdj璚ia zawarte na tym blogu s moj w豉sno軼i. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materia堯w w ca這軼i lub w cz窷ci bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, maj徠kowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.

Tu mnie znajdziecie:

blogi kulinarne

Tu mnie znajdziecie:

Katalog Smak闚 - Przepisy kulinarne na ka盥 okazj i wyszukiwarka przepis闚

Tu mnie znajdziecie:

rondel

Tu mnie znajdziecie:

Lista Blog闚 Kulinarnych

Tu mnie znajdziecie:

FlyB - Kulinaria

Tu mnie znajdziecie:

myTaste.pl

Tu mnie znajdziecie:

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...