Bo tylko tyle zostaje, je郵i wk豉damy serce w to co przyrz康zamy. Gotujmy razem - smacznie, szybko, zdrowo, kolorowo ...
Blog > Komentarze do wpisu

Puszysty sernik pomara鎍zowy bez spodu

Uwielbiamy serniki, dlatego nie wyobra瘸m sobie by mog這 zabrakn望 tego ciasta na 鈍i徠ecznym stole. Je郵i jeszcze nie wiecie co upiec, to serdecznie Wam polecam t wersj sernika. Jest niezwykle szybki, aromatyczny i puszysty. Nada si doskonale na 鈍i皻a, jak i do weekendowej lub codziennej kawy. Spr鏏ujcie, bo warto i cieszcie si smakiem tego pysznego ciasta.

Puszysty sernik pomara鎍zowy bez spodu

Puszysty sernik pomara鎍zowy bez spodu

Dzi瘯uj Sp馧dzielni Dostawc闚 Mleka w Wieluniu za pyszn, przed鈍i徠eczna paczk. Rodzina i ja kochamy bia貫 sery i wszelkie mleczne wyroby, dlatego tak nas ona ucieszy豉. A Wam moi drodzy czytelni serdecznie polecam Twaro瞠k kanapkowo-sernikowy M鎩 Ulubiony Wielu zar闚no do wypiek闚, jak i 郾iada, obiad闚 itp. 

Sk豉dniki:

  • 2 1/2 造磬i sk鏎ki pomara鎍zowej
  • 2-3 krople aromatu pomara鎍zowego
  • 1/2 kg sera - polecam ser "M鎩 ulubiony" Wielu (g瘰ty, idealny do sernik闚)
  • 125 g mas豉
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 4 jajka
  • 1 1/2 造磬i budyniu waniliowego (proszek)
  • do dekoracji: dowolna posypka np. p豉tki czekoladowe

Przygotowanie:

Do jednej miski wbijamy 鄴速ka, do drugiej bia趾a.

Bia趾a ubijamy ze szczypt soli.

Do 鄴速ek dodajemy pokrojone mas這, cukier, budy (proszek) i aromat pomara鎍zowy. Ca這嗆 miksujemy na puszyst mas.

Nast瘼nie do naszej masy dodajemy 造磬a po 造盧e ser, miksuj帷 na ma造ch obrotach.

Do naszej serowej masy dodajemy ubit pian z bia貫k, miksujemy kr鏒ko na najmniejszych obrotach.

Na koniec dodajemy sk鏎k pomara鎍zow, mieszamy j delikatnie z ciastem (造磬, nie mikserem).

Mas przelewamy do wysmarowanej t逝szczem (u mnie margaryn) i dok豉dnie obsypanej kasz mann tortownicy (24 cm). Sernik wk豉damy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy oko這 45 minut (czas uzale積iony od piekarnika). Potem zostawiamy sernik jeszcze par minut w uchylonym piekarniku.

Podajemy np. posypany czekoladowymi p豉tkami.

Puszysty sernik pomara鎍zowy bez spodu

Smacznego

sobota, 26 marca 2016, matleen
Komentarze
2016/03/26 20:28:15
Cudownie wygl康a
-
2016/03/26 20:28:31
Weso造ch 鈍iat i mokrego dyngusa
-
2016/03/26 21:28:04
Dzi瘯uj i r闚nie cudownie smakuje :)
Ja r闚nie 篡cz rodzinnych, spokojnych 安i徠
-
2016/03/26 21:38:47
Sernik pomara鎍zowy - zdecydowanie m鎩 absolutny faworyt w鈔鏚 sernik闚. Wspania造ch 安i徠! Pozdrawiam :)
-
2016/03/27 01:43:52
Ja r闚nie uwielbiam wszystko co pomara鎍zowe, dlatego tak cz瘰to ten akcent (smak) wyst瘼uje w moich przepisach.

Pozdrawiam serdecznie

UWAGA!!! Zmiana adresu bloga. Zapraszam na NOW STRON

Codziennie nowa porcja smacznych inspiracji. Spotkajmy si pod nowym adresem http://slodkieokruszki.pl

Kontakt: matleen@gazeta.pl m.slodkieokruszki@gmail.com Nawi您anie wsp馧pracy

B璠zie mi niezmiernie mi這, je郵i zostawisz po sobie jaki 郵ad w postaci komentarza.

Prawa autorskie

Tre軼i i zdj璚ia zawarte na tym blogu s moj w豉sno軼i. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materia堯w w ca這軼i lub w cz窷ci bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, maj徠kowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.

Tu mnie znajdziecie:

blogi kulinarne

Tu mnie znajdziecie:

Katalog Smak闚 - Przepisy kulinarne na ka盥 okazj i wyszukiwarka przepis闚

Tu mnie znajdziecie:

rondel

Tu mnie znajdziecie:

Lista Blog闚 Kulinarnych

Tu mnie znajdziecie:

FlyB - Kulinaria

Tu mnie znajdziecie:

myTaste.pl

Tu mnie znajdziecie:

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚

zBLOGowani.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...